Gå til sidens hovedinnhold

Bente Erichsen ble valgt som styreleder for operafesten i Røykenvik

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en av Norges fremste kulturpersonligheter som blir styreleder for Operafest Røykenvik AS. Bente Erichsen har både vært filmprodusent, regissør, forfatter og teatersjef–ring; nevne noe.

Torsdag 25. januar ble det holdt stiftelsesmøte for Operafest Røykenvik AS. Rammen var valgt med omhu, på stedet der levningene etter Halvdan Svarte sies å være begravet, Halvdanshaugen på Hadeland folkemuseum.

Selskapets formål er å skape en årlig operafestival på internasjonalt nivå. Her skal det beste vokalkunsten har å by på møte det beste Hadeland har å by på. Festivalen i 2018 vil gå av stabelen 7. – 10. juni.

Les også

Årets julegave gjør operafestivalen til en realitet

LES OGSÅ:  

De 14 idéhaverne, initiativtakerne, engasjerte enkeltpersonene og flere av kultur- og reiselivsbedriftene i området har tegnet aksjer i selskapet. Bente Erichsen ble valgt til styreleder. Hun får med seg Randi Eek Thorsen, nestleder, og Tom Furulund fra Brandbu som styremedlem, i styret.

Bente Erichsen er filmprodusent, regissør, forfatter og teatersjef. Hun var direktør ved Nobels Fredssenter fra 2005 til 2016. Hun har også arbeidet for Lillehammer Olympiske organisasjonskomité (1991-1993), vært teatersjef ved Hedmark Teater og teatersjef ved Riksteatret. 

Eli Kristin Hanssveen er engasjert som kunstnerisk leder og Morten Wien er, som tidligere annonsert, daglig leder.

Les også

Rocker skal lede operafest

LES OGSÅ:  

Interessen for festivalen er overveldende og de ansvarlige satser på at operafesten er på nett og Facebook i løpet av et par uker, opplyses det i en pressemelding. Programslipp og billettsalg planlegges tidlig mars måned.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.