Serverer operahistorie for det uerfarne publikum

Dramatisk: 400 års operahistorie på 60 minutter. Det er hva publikum serveres i Hadeland kultursal, 6. april.

Dramatisk: 400 års operahistorie på 60 minutter. Det er hva publikum serveres i Hadeland kultursal, 6. april. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

400 år med operahistorie på 60 minutter. Det er hva Operafest Røykenvik byr på i Hadeland kultursal lørdag 6. april.

DEL

– Velkommen til et operashow du aldri før har sett maken til! Vi tar deg gjennom 400 år med operahistorie, på kun 60 minutter (hvis vi rekker det). Vi har plukket ut alle operagodbitene, sløyfet de kjedelig og langdryge ariene, og laget en helt ny forestilling som skal få deg til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts, om du allerede er en operanerd? heter det i en pressemelding fra Operafest Røykenvik.

Humoristisk ramme

– Med forestillingen ønsker vi å vise at operaformen favner mye mer enn bare «Carmen», og at kunstformen opera på ingen måte er utdatert. Ved å framføre høydepunkter fra hele operahistorien inviterer vi publikum til å oppleve opera på sitt beste, i en uformell og humoristisk ramme, leser vi videre i pressemeldingen, der forestillingen skreddersydd for det uerfarne publikum – selv om den også passer godt for de mer operainteresserte

400 år med opera på 60 minutter: Framføres i Hadeland kultursal 6. april.

400 år med opera på 60 minutter: Framføres i Hadeland kultursal 6. april. Foto:

Fra Monteverdi til Sommerro

Forestillingen tar publikum med på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og Henning Sommerro.

Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor. Publikum veiledes ved hjelp av en fortellerstemme som setter det hele inn i et historisk perspektiv, og med sømløse overganger sys det hele sammen med en humoristisk tone.

Les også:

Sangerne deler på fortellerrollen underveis, og med et stramt tidsskjema blir mange av de musikalske utdragene presentert i korte utdrag eller snutter, mens andre høydepunkter presenteres i sin helhet.

Les også:

Idé og manus er ved Hanne Korsbrekke Askeland, sopran, Sara Aasen, sopran, Dagfinn Andersen, baryton og Knut Kristian Mohn, tenor. Disse medvirker også, sammen med pianist Stefan Ibsen Zlatanos. Regien er ved Bjørn Sæter.

Les også:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags