Gå til sidens hovedinnhold

Pilegrimsvandring og draumkved søndag

Artikkelen er over 4 år gammel

Pilegrimssenter Granavollen, Mannskoret KK og Kirken i Gran inviterer til vandring og framføring av Draumkvedet søndag kveld.

Granavollen: – Vi starter kvelden med en pilegrimsvandring fra Prestegårdshagen, ledet av tidligere diakon Eivind Sørum. Ingen lang fysisk vandring, men med ønske om en vandring inn i oss selv, forteller Kari Røken Alm, kulturarbeider i Kirken i Gran.

– I Nikolaikirken skal vi lytte til KK som framfører Draumkvedet. Dette er et visjonsdikt, sannsynligvis fra slutten av middelalderen. Det handler om Olav Åsteson som sovnet julaften og vandret i drømme fram til 13. dag, fra den verden vi fødes inn i og inn i det hinsidige. Vi skal ikke vandre inn i det hinsidige, men kanskje foreta en liten indre pilegrimsvandring. En pilegrim som oftest gjerne har som oftest gjerne minst to mål for sin vandring. Det ene er å nå et bestemt mål, for oss i kveld Nikolaikirken. Det andre målet er å være underveis, og å søke i sin tro og å ha tid til å søke mot sin tro, uttaler Røken Alm.

Kommentarer til denne saken