Gå til sidens hovedinnhold

Lokale pønkere vil ha sutringa tilbake i rocken

Artikkelen er over 4 år gammel

Den norske folkesjela er et salig sammensurium av verdier som stort sett dreier seg om syting og klaging, mener GBZ.

Plateslipp

Hadelandsbandet The Good The Bad And The Zugly (GBZ) er klare med sitt tredje album 26. januar. Bandet er blant norske flaggbærere av uflidd pønk og tennene-i-tapetet-moro. Og en dose misantropi av den smått oppløftende sorten.

– Misanthropical House er en meget emosjonell plate. Den reflekterer den norske folkesjela, et salig sammensurium av norske verdier som stort sett dreier seg om syting og klaging. GBZ vil ha sutringa tilbake i pønkrocken, skriver bandet i en pressemelding.

GBZ består av Eirik Melstrøm (gitar), Kim Skaug (gitar), Magne Vannebo (trommer), Lars Gulbrandsen (bass) og Ivar Nikolaisen (vokal).

Fotsopp og fyllesyke

– For det er ikke måte på hvor mange skavanker de har fått slengt i trynet nå som snart hele bandet har rukket å bli middelaldrende: hemoroider, fotsopp, fedme, hårtap, moderate depresjoner og fyllesjuke, så klart. Hva annet kunne man forvente, melder bandet før plateslipp og turné.

LES OGSÅ: Ny singel fra GBZ

Vi har lyttet til låta «West Coast Exile», som harver unna på et smittende riff, spilt inn i Top Room Studio på Grindvoll.

Plate og turné

– Det er en låt om hvor idiotisk det er å dra i selvpåført vestlands-eksil, om den komiske ironien av å utsette seg selv for en skjebne tilsvarende tur-retur i Dantes ni helvetesringer. Det er en oppfordring til alle framtidige idealister, åndsminglere, degenererte studentnoviser og driftighets-kåte framtidsytere om å avstå fra å forfølge drømmene sine – til folk som sier de har seg selv å takke, men som faen meg ble født i nedoverbakke, opplyser bandet i pressemeldingen.

LES OGSÅ: The Good The Bad And The Zugly på lista over årets ti beste album

Album og singel er utgitt på selskapet Fysisk Format. Fra før har GBZ gitt ut albumene «Anti-World Music» (2013) og «Hadeland Hardcore» (2015). Det har ført til spelemann-nominasjon og gode kritikker inn- og utenlands.

LES OGSÅ: Janne Hea og The Good The Bad And The Zugly var nominerte til Spellemannprisen 2015

Turneen starter på Hulen i Bergen 16. februar. Deretter følger Stavanger, Tromsø, Trondheim og avslutning på John Dee i Oslo 24. februar.

Kommentarer til denne saken