På tur langs Myllselva

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

HARESTUA: Fellesvandringer i høstmørket har blitt populære arrangementer flere steder, blant annet Elvelangs Vigga som har vært arrangert i Brandbu hvert år siden 2011.

Torsdag 24. september, dagen etter høstjevndøgn, er det planlagt en trekilometers rute fra Blyverket i Vestbygda, på kryss og tvers langs Myllselva, ned til Haganskauen og til Gamleskolen..

En times kveldstur

Hele turen, med stopp, kommer til å ta en times tid, men det er fri start og avslutning utpå kvelden.

Det blir flere overraskelser langs stien, men akkurat hva vi får oppleve vil ikke Astri Fritzen ut med. Hun er kontaktansvarlig for arrangementet og sier de har hentet ideer fra både Brandbu og Oslo, men du skal ikke være i tvil om at du er på Harestua.

– Vi håper på pent vær så vi får en fin måneskinnstur i høstmørket med en overraskelse rundt hver sving, sier Fritzen.

Elvelangs er et gratis arrangement for alle, og er ment for å utvikle samholdet og stoltheten av bygda. Fakkellys viser veg takket være god støtte fra flere lokale næringsdrivende. Her oppfordres alle til å møte opp, ung som gammel, til en hyggelig tur på sti og veg langs bekk og vann på Harestua.

Lokale kulturpersoner

Kulturbruket ønsker å skape arenaer for kulturell utfoldelse og opplevelse på Harestua, både for egne arrangementer og andres. Navnet er en avledning av «Harestubruket» som var navnet på Allmenningens sag og høvleri. Tidligere opererte Kulturbruket under navnet Sagstokk, men da dette også er navnet på ett konkret arrangement valgte de å bytte. Kjente medlemmer av gjengen er blant andre Ellen Sæthereng, Ragnar Strandbakke og Johanna Demker.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken