Anne Kathrine Brodtkorb fra Lunner, som nylig fylte 70 år, fikk Norsk Amatørteaterforbunds høyeste heder da hun fikk tildelt «Bøhrreprisen» under åpningen av de 14. Teaterdagene på Lillehammer fredag kveld. Hun var nominert av flere av gruppene på Hadeland, og ble karakterisert som en sann ildsjel av styreleder i Norsk Amatørteaterforbund, Einar Feldmann, da han overrakte prisen foran en fullsatt teatersal i Kulturhuset Banken.

- Annes navn oser av teater og kunstnerisk utfoldelse. I flere tiår har hun vært - og er fortsatt - en betydelig ressurs for teaterlivet på Hadeland, sa Feldmann. Anne Kathrine Brodtkorb kvitterte med å takke, og sa at hun var både glad, stolt og overrasket. Hun sa også at hennes interesse for amatørteater ble styrket gjennom kurs hun hadde gått på Teaterdagene. Også denne gang var 70-åringen på Lillehammer i kurssammenheng. Nå var temaet «Teater og livsmestring» der det ble tatt utgangspunkt i Vardeteaterets erfaringer.

Lang fartstid

Brodtkorb startet i begynnelsen på 1980-tallet Lunnerjentenes revygruppe og var turnésjåfør og regissør. I 1989 ble denne gruppa formelt oppløst da Lunner revy- og teatergruppe (Lurt) ble stiftet i samarbeid med Lunner musikkforenings revygruppe. Her var hun var aktiv fram til hun satte alle kluter til i Fagertun barne- og ungdomsteater (Fabu) i 1992. Dette er nå ei teatergruppe med rundt 35 barn og unge, som starter hver høst med et nytt stykke som får premiere på våren.

Sammen med Kirsten Jåvold Hagen, Kristin Brenli og Marit Sverresson skrev Anne også manus til «Bronsebukkene». Samtidig har hun vært en av drivkreftene i rekken av musikaler, som arrangeres av Hadeland Janitsjar og Jevnaker korforening i januar hvert år. Anne Kathrine Brodtkorb ble utnevnt til æresmedlem i Lunner revy- og teatergruppe høsten 2008. Hun har tidligere fått både «Hadelandsprisen» og Lunner kommunes kulturpris.