NYSETERGRUVENE: Billettsalget gikk trådt i starten men tok seg heldigvis opp igjen mot slutten av uka. Lørdag og søndag strømmet publikum, lunnerordfører inkludert, til Nysetergruvene for å la seg bergta av en teateroppsetning utenom det vanlige.

Teaterstykket var lagt opp som en kombinasjon av det tragiske og humoristiske i Åsgards gudeverden. I gruveåpningen står en skeptisk og lite gjestmild Heimdall, i Børge Myhres skikkelse, og nærmest avkrever publikum et svar på hvorfor de skal inn til gudene. Videre fortsetter det noe mer utilgjengelig og tungt, ikke minst fordi avstanden mellom scene og publikum blir for stor med tjernet i mellom. Men stemningen drar seg opp flere hakk når publikum blir ledet videre innover i gruvegangene. I trappesekvensen hvor Traske og Loke diskuterer planen om å kle opp Tor med hammeren som Frøyas brud, er det sterke skuespillerprestasjoner. Her er det også stor grad av improvisasjon i replikkene og flere morsomme scener utspiller seg. Ikke minst scenen hvor Tor med hammeren blir feminisert med både puppestell og slør av Loke (Marit Sverresson) er fornøyelig og et høydepunkt.

Videre drar spenningen seg mot høyden når det blir vielse mellom Tor, utkledd som Frøya, og Trym - en ekkel og usympatisk figur som gjemmer den stjålne hammeren under fanget til en publikummer. Det hele ender «godt» når Tor (Hans Iver Gustavsen) klarer å slå i hjel Trym etter å ha fått tilbake sitt kjærkomne redskap.

Publikum blir til slutt regelrett jaget ut av gruvegangene igjen av Tor. Det syntes sikkert mange var like greit siden gruvegangene var råe og kalde til tross for «sommervær» utenfor. Den som finner vegen til teateroppsetningen må også påregne en smule nakkevondt men får til gjengjeld et interessant og sjarmerende møte med norrøn mytologi og Åsgards gudeverden.