GRAN: Over 100 russ er involvert i årets russerevy, så det er med andre ord mye å holde styr på for revysjefene Silje Staxrud og Natalie Grøndahl Tangen. De har ulik kompetanse og har fordelt arbeidsoppgaver etter det. Så langt ser det ut til at jentene har god kontroll.

– Jeg synes vi ligger godt an. Mange har kommet langt i å øve inn de ulike numrene, sier Tangen.

Hun tar seg av regi og det kunstneriske, mens Staxrud har mer ansvar for lyd, lys og slike ting.

– Vi forsøker å hjelpe hverandre så godt vi kan, sier Staxrud.

LES OGSÅ: Russen tøyset og sang russetida 2016 i gang

Bildeserie

BILDESERIE: Russerevy 2016

«Nært og naturlig»

Årets russerevy heter «Nært og naturlig», og spiller på Hadeland som sted. Jentene vil ikke røpe for mye av innholdet, men lover at de skal tulle med ganske mye forskjellig. Likevel vil de ha størst fokus på seg selv og dem som jobber på skolen.

 

– Lærerne får selvsagt sitt. Bibliotekarene også. I tillegg fokuserer vi selvsagt en del på russetida, som opptar oss mye for tida, sier Tangen.

Hvis det ikke skjer endringer i siste liten, ligger det an til at revyen får 18 ulike innslag. Russen legger også opp til en god pause midt i forestillingen, for at folk skal kunne kjøpe kaffe og kaker.

– Det blir tre forestillinger, og billettene legges ut snart. Premieren er 24. mars, og revyen blir vist de to påfølgende dagene også. Vi håper og tror at det vil komme mange for å se oss, sier Staxrud.

LES OGSÅ: Hadelandsrussen i revyform

Bildeserie

BILDESERIE: Russerevy 2015

 

Øvde i vinterferien

Russen er inne i en travel tid, og da er det ikke alltid lett å sette av tid til øvelser. Derfor valgte de å bruke fire dager av vinterferien til å øve. Det ble lange og intense dager, men revysjefene er fornøyde med innsatsen.

 

– Det er veldig mange som bidrar for å få dette til. Vi har noen få fellesnummer. I tillegg har folk meldt på sine egne sketsjer. De som er med på det enkelte innslaget har selv ansvaret for framdriften. Så langt ser det bra ut, sier Tangen.

De to-tre ukene fram til premieren vil også bli brukt godt. Til å begynne med skal de øve i gymsalen på skolen etter skoletid.

– Hele den siste uka har vi tilgang til kultursalen etter skoletid, så da vil vi ha full gjennomkjøring av revyen flere ganger, forteller Staxrud.