Sang for sønnen

SANG: Jane Christin Kristiansen (20) stilte med egenkomponert sang til sønnen. Lise Vestrom (20) koret i bakgrunnen.

SANG: Jane Christin Kristiansen (20) stilte med egenkomponert sang til sønnen. Lise Vestrom (20) koret i bakgrunnen.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Jane Christin Kristiansen hadde en spesiell historie bak sangen hun sang under Ungdommens kulturmønstring på Jevnaker søndag kveld.

DEL

"You're the best thing that ever happend to me", sang Kristiansen, som dedikerte sangen til sønnen Tobias.

– Han ble født 31. januar 2007, og har akkurat fylt ett år, forteller 20-åringen, som har skrevet tekst og melodi selv.

– Jeg begynte å skrive ordentlig da jeg var 14-15 år. Denne skrev den rett etter at jeg fikk Tobias. Jeg skriver en sang på en halvtime, men jeg flikker på den i lang tid etterpå.

Synger daglig

Jevnakerjentas opptreden på Hadeland Glassverk søndag kveld var ikke den første i UKM-sammenheng. Hun deltok for første gang som 15-åring, og skulle også delta i fjor, men det ble det av naturlige årsaker ingenting av.

– Jeg så forestillingen fra salen, men orket bare være her en halvtime. To dager etter UKM ble Tobias født, smiler låtskriveren, som har hendene fulle på dagtid.

– Jeg går allmennfaglig påbygning i tillegg til frisørfag, så snart kan jeg bli frisørlærling med studiekompetanse. Men sangen er lidenskapen. Den slutter jeg aldri med. Jeg synger en til to timer hver eneste dag.

– Gode minner

Årets mønstring viste som vanlig at kulturlivet i Jevnaker er svært variert. Aud Jorun Wilhelmsen, åpnet showet med å piano og sang. Hun har mange deltakelser bak seg, men er nå for gammel til å være med i UKM. Isteden sitter hun i juryen.

– UKM har bare vært gode minner for meg. Det er noe med å ha ei scene for å vise fram hva en driver med, og på et lite sted som Jevnaker er det ikke så mange scener og anledninger til å vise seg fram, sa Wilhelmsen til publikum og deltakere.

Variert program

Deltakerne hadde mye å vise fram, og etter bredden å dømme blir kulturlivet på Jevnaker rikt også i årene framover.

Nora Fiskvik og Pernille Olsen (begge 13) var først ut blant deltakerne, og framførte popballaden "Bubbly". Deretter spente innslagene fra rock ved gruppa "Free Fall", til egenkoreografert dans av Nora Bjellum (16) og kunstinnslag i galleriet. Én av dem som stilte ut der, er Thea Bekken (16).

Hun hadde laget verket "Bed of roses", med fotografi av Marilyn Monroe med rose i hånden og pålimte roser på lerretet.

– Jeg har vært med to ganger før og kom videre til fylkesmønstringen. Men der er nivået skyhøyt, så det blir spennende å se om jeg kommer til Vinstra i år, sier Bekken.

Om hun, eller noen helt andre kommer videre til fylkesmønstringen på Vinstra i april, blir trolig klart i løpet av mandag.

athhadeland.net

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags