50 sangere med to Mozart-konserter

SISTE FINPUSS: Oratoriekoret Schola Sancti Petri og dirigent Terje Kvam finpusser Mozarts Requiem som snart blir å høre sammen med Innlandet Filharmoniske Orkester i Gjøvik og Tingelstad kirker.

SISTE FINPUSS: Oratoriekoret Schola Sancti Petri og dirigent Terje Kvam finpusser Mozarts Requiem som snart blir å høre sammen med Innlandet Filharmoniske Orkester i Gjøvik og Tingelstad kirker. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

23. og 24. april fyller oratoriekoret Schola Sancti Petri og Sinfonietta Innlandet Gjøvik og Tingelstad kirker med Mozarts udødelige verk Requiem.

DEL

GRAN: Oratoriekoret Schola Sancti Petri har rot på Hadeland, men korets mer enn 50 sangere favner geografisk både Gjøvik, Toten, Land, Ringerike og Oslo.  Dirigenten de siste fem årene, domkantor Terje Kvam, har bidratt til stadig økt kvalitet i et kor som tydelig vokser og trives med store og krevende kirkemusikalske oppgaver.

Høyt kornivå

Dødsmessen Requiem rakk ikke Mozart å gjøre helt ferdig før han døde i desember 1791, og verket ble fullført av en av hans elever, Franz Süssmayr. Men Requiem er blitt stående som et av Mozarts mest kjente og beundrede verk. Korsatsene er gitt en bred og viktig plass gjennom hele verket, med betydelige utfordringer til sangerne. Men med Terje Kvam som inspirerende og engasjert pådriver, løser koret oppgaven på imponerende musikalsk vis, vurdert ut fra øvelsen vi overvar.       

- Koret vokser hele tida i kvalitet, med et potensial langt utover det en kan forvente av et godt amatørkor, understreker Terje Kvam, og gleder seg stort til å framføre hele verket i april.

Viktig samarbeid

Ikke minst ser Kvam fram til påny å samarbeide med Innlandet Filharmoniske Orkester som nå heter Sinfonietta Innlandet.  Orkesteret deltok sammen med Schola Sancti Petri i Haydns «Skapelsen» forrige året, med ubetinget suksess. Solistkvartetten som Requiem krever, er som vanlig hentet fra øverste hylle, med Marianne Hirsti, Anne Carolyn Schlüter, Paul Kirby og Njål Sparby.

Foruten Requiem vil koret også bidra med Ave Verum Corpus som Mozart komponerte sommeren 1991, og er en av komponistens aller mest kjente og populære sanger. Det er også noe av det nydeligste han har skapt, vil mange mene, og det sier i så fall ikke lite.  

Det er med andre ord all grunn til å fylle Gjøvik kirke lørdag 23. april og Tingelstad kirke søndag 24. april og la Mozarts toneverden fylle hjerte og sinn.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags