Schola Sancti Petri jubilerer i Tingelstad kirke

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gjennom 20 år har oratoriekoret Schola Sancti Petri fylt kirkerom i innlandet med store kirkemusikalske verker. 20-årsjubileet markerer koret med Rossini og konserter på Hadeland, Gjøvik og Hønefoss, og i tillegg Nidarosdomen.

DEL

Det var i 1998 professor og komponist Trond Kverno etablerte oratoriekoret som jubilerer med en historiebok velfylt med konsertsuksesser. Dirigenten de siste åtte årene, domkantor Terje Kvam, har bidratt til stadig økt kvalitet i koret som har rot på Hadeland. Men de mer enn 60 sangerne favner geografisk både Gjøvik, Toten, Ringerike, Land og Oslo. Med innleide profesjonelle solister og musikere har koret hatt Mozart, Bach, Händel, Haydn og en rekke andre sentrale komponister på repertoaret.

I jubileumsåret er det italienske Gioacchino Rossinis Petite messe solennelle som står på programmet. Rossini er først og fremst kjent for mange populære operaer, men skrev også kirkemusikk, kammermusikk, sanger, instrumental- og pianomusikk. I 1863 skrev han

Petite messe solennelle, liten høytidelig festmesse, for blandet kor, solister, klaver og harmonium. Foruten de faste messeleddene Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, inneholder messen et preludio religioso for harmonium og piano, og en katolsk hymne (sopransolo) «O salutaris hostia».

Som vanlig har koret sikret seg fremragende musikere og solister, nemlig Bjarne Sakshaug, klaver, Anders Hovind, harmonium, Katharina Frogner Kockum, sopran, Ann Carolyn Schluter, alt, Øyvind Ottesen, tenor og Cristopher Pedersen, bass.

Lørdag 21. april har koret konsertpremière i Hunn kirke på Gjøvik. Dagen etter, søndag 22. april, er det konsert i Tingelstad kirke på Hadeland og søndag 6. mai følger Hønefoss kirke. Kristi himmelfartsdag går turen til Trondheim og konsert i Nidarosdomen lørdag 12. mai.

Med andre ord en svært aktiv vår for 20-åringen, oratoriekoret Schola Sancti Petri.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags