Schola St. Petri med Johannespasjonen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jesu lidelse og død er tema når Schola Sancti Petri samarbeider med Sinfonietta Innlandet i ny konsert.

DEL

GRAN: Søndag 2. april blir oratoriekoret Schola Sancti Petri å høre i Tingelstad kirke sammen med Sinfonietta Innlandet. J. S. Bachs mektige Johannespasjonen står på programmet. Lørdag 1. april framføres verket i Bragernes kirke i Drammen.

Oratoriekoret Schola Sancti Petri har solid rotfeste på Hadeland, men korets om lag 50 sangere favner i dag geografisk både Gjøvik, Toten, Land, Ringerike og Oslo. Dirigenten de siste seks årene, domkantor Terje Kvam, har bidratt til stadig økt kvalitet i et kor som vokser og trives med store og krevende kirkemusikalske oppgaver.

Krevende verk

Johannespasjonen for kor, solister og orkester, forteller historien om Jesu lidelse og død slik den er framstilt i Johannesevangeliet, og ble første gang framført langfredag 1723.

Verket har fortellende tekster ordrett gjengitt, med sangtekster hentet fra ulike kilder. De bibelske beretningene med dramatiske, sterke følelser kan i Bachs oratorium finnes malerisk gjengitt med musikalske elementer. For korister er det et krevende verk som Schola Sancti Petri utvilsomt løser på beste musikalske vis, det fortalte øvelsen vi nylig overvar.

Dyktige korister

Under helgeøvelsen i Grymyr kirke fikk vi bevis for dirigentens nitide arbeid med finpuss av blant annet tekst, artikulasjon og intonasjon. Konsentrerte og ivrige følger koristene instruksjonene, fulgt av en ekstra frigjørende klanglig utfoldelse når dirigenten er fornøyd.

– Koret vokser hele tida i kvalitet, med et potensial langt utover det en kan forvente av et godt amatørkor, forteller Terje Kvam.

– Koristene er svært entusiastiske og jobber godt med stoffet mellom våre øvingshelger. Dette er et musikkverk med krevende satser og mange musikalske utfordringer, understreker han.

Viktig samarbeid

Terje Kvam er også full av lovord over samarbeidet med Sinfonietta Innlandet, tidligere Innlandet Filharmoniske Orkester, med Atle Sponberg som konsertmester. Schola Sancti Petri har tidligere med stor suksess samarbeidet med orkesteret i Haydns «Skapelsen» og Mozarts «Requiem». Solistoppgavene i Johannespasjonen ivaretas av et stjernelag med Julia Gusek, sopran, Anne-Carolyn Schlüter, alt, Vidar Hellkås, tenor, Magnus Ingemund Kjelstad, baryton (Jesus) og Tor Kessel, bass.

Det er duket for en stor musikalsk opplevelse i Tingelstad kirke søndag kveld og i Bragernes kirke lørdag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken