Slipper inn dagslyset

INNVENDIG: Aage Hvinden viser fram topptaket innvendig. Dagslyset slippes ned i lokstallen når plattingen han står på, fjernes.

INNVENDIG: Aage Hvinden viser fram topptaket innvendig. Dagslyset slippes ned i lokstallen når plattingen han står på, fjernes.

Artikkelen er over 7 år gammel

Den nye takkonstruksjonen gir overlys til lokstallen.

DEL

Lokstallen i Røykenvik er i ferd med å rehabiliteres. Innvendig er alle veggene isolert og vinduer satt inn igjen. Det gamle saltaket er fjernet og lokstallen har fått et nytt, valmet tak med et topptak til glasskonstruksjonen som gir overlys. Et midtfelt i betongtaket er skåret ut for å slippe dagslyset ned i hallen i andre etasje, og delvis ned i første.

Planene for bruken av bygget etter rehabiliteringen, er servering, handel, kunst og kultur. Aage Hvinden som sammen med samboer Benedikte Ferner kjøpte lokstallen for halvannet år siden, antyder at aktiv virksomhet av betydning ikke vil skje før ut på høsten. Det gjenstår arbeid på takkonstruksjonen og innvendig rehabilitering, i tillegg til at det skal bli nytt inngangsparti.

Hvinden er opptatt av at kvaliteten blir den beste og sier seg svært fornøyd med alle fag som har deltatt i prosessen.

Han er også svært opptatt av utviklingen av resten av Røykenvika.

– Det er viktig å få en plan for utnyttelse og utvikling som står i forhold til den kvalitet alle sier Røykenvika har, og viktig å gjøre de riktige grepene, sier Hvinden som ønsker en utvikling som gir mer liv hele året. Selv har han tidligere gått ut med ideen om et glassmuseum, glasshytte og galleri i et eget bygg ved siden av lokstallen.

– Planene er fortsatt levende fra vår side, men er avhengig av hvilket regime vi har rundt oss. Kvaliteten på regimet gjelder jo så absolutt også for lokstallens framtid. Ansvaret ligger hos grunneier og reguleringsmyndighet Gran kommune. Derfra har vi intet hørt av positiv betydning så langt, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags