Snart klare for barnedåpen

FOLKEKOMEDIE: Lunner Revy- og teatergruppe er snart premièreklare med "Den store barnedåpen", et skuespill av Oskar Braaten. Her Mari Lunder som Alvilde og Roar Kalvsjøhagen som kirketjener Evensen.

FOLKEKOMEDIE: Lunner Revy- og teatergruppe er snart premièreklare med "Den store barnedåpen", et skuespill av Oskar Braaten. Her Mari Lunder som Alvilde og Roar Kalvsjøhagen som kirketjener Evensen.

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Lunner Revy og teatergruppe (LURT) er snart premièreklare med en klassiker innen norsk litteratur, "Den store barnedåpen".

DEL

Oskar Braathens skuespill fra 1925 skildrer arbeidermiljøet i Oslo, og retter et kritisk blikk mot kirkens talsmenn.

– På mange måter like aktuell i dag, sier prosjektleder Mari Lunder, som likevel poengterer at det er en lun og morsom komedie folk vil få se.

Både gamle travere og nye ansikter vil være å se på scenen om halvannen uke, på den første av i alt åtte forestillinger.

– Det er første gang vi i LURT setter opp et rent teaterstykke, og det er spennende og litt annerledes. Tidligere har vi hatt noen musikere å støtte oss på, nå står vi mer alene, forteller Lunder.

– Vi er likevel godt i rute. Teksten begynner å sitte bra, og skuespillerne har funnet sine rolletyper, forteller hun.

Klassiker fra nyrealismen

Den store barnedåpen er av mange ansett som den beste folkekomedien som er skrevet i Norge. Opprinnelig er den skrevet som en novelle i 1918, før den ble omskrevet for teater noen år senere.

Forfatteren var i hele sitt virke opptatt av realistiske skildringer, spesielt av fabrikkarbeidernes kår. Samfunnsproblemer som følge av den industrielle revolusjon ble skildret, og handlingen er ofte lagt til området rundt Akerselva.

I dette stykket er det statskirkas tjenere som står i fokus, og arbeiderfolkets hverdag, som ikke alltid gikk overens med kirkens lære. I 1931 ble stykket filmatisert, som første norske lydfilm.

Nye fjes

Ann Siri Opsahl Olsen er et av de nye fjesene på scenen, i hvert fall i LURT-sammenheng. Hun har nemlig vært aktiv mange år i Fagertun Barne- og ungdomsteater, og i Gran og Lunner Ungdomsteater.

– Det er veldig moro å være med, og litt annerledes enn jeg er vant til. Her er det orden, og vi er godt i rute, det er ikke alltid tilfelle når en gjeng med barn skal samkjøres, smiler hun.

– Jeg håper mange vil komme og se forestillingen. Det er mye fin humor, gode replikker, og litt moral, avslutter hun.

tips@hadeland.net

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags