Gå til sidens hovedinnhold

Les bøker i sommer – og vinn premier

Artikkelen er over 3 år gammel

Stine Andrea Heggen ved Gran bibliotek har en klar oppfordring til alle elever i 1. til 7. trinn: – Bli med på årets sommerlesekampanje.

– Kampanjen ble fjorårets store suksess, forteller Heggen, som også har besøkt alle grunnskolene i Gran for å informere og motivere elevene til å bli med.

Det er en ganske enkel sak å bli med på kampanjen. Det første en må gjøre er å gå inn sommerles.no for å opprette en egen profil. Deretter er det bare å sette i gang med å lese, og registrere alt en på nettet.

Ekstra fint er det at en trenger ikke lese selv for å være med. En kan bli lest for av noen andre, eller høre på lydbøker. Alt teller.

Og etter hvert som en leser stiger en i level, som igjen kan hentes ut i form av premier på biblioteket.

Lån mye før ferien

– Siden biblioteket i Gran holder stengt fem uker i sommer, er det lurt å låne med seg masse bøker før ferien. Disse behøver ikke leveres før 15. august, oppfordrer Heggen. Hun forteller også at biblioteket får inn mange bøker fra skolene nå på tampen av skoleåret. Derfor er det ekstra mye å velge i.

Siden biblioteket i Gran er stengt ekstra lenge, er åpningstidene i Brandbu utvidet.

– Der kan en hente premier og låne flere bøker. Premiene kan også hentes i Gran når vi åpner igjen, forteller Heggen og legger til at en selvsagt kan registrere andre bøker enn de en har lånt på biblioteket. Det viktigste er å lese.

Heggen forteller også at både Lunner og Jevnaker er med på kampanjen, som varer ut august.

I Gran markeres avslutningen med isfest og trylleshow på biblioteket lørdag 1. september.

Les også

Gran bibliotek stenger for ombygging i sommer

Les også:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.