Starter Steinhus-høsten med tango

Steinhushøsten: Amund Bø har programmet.

Steinhushøsten: Amund Bø har programmet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etikk, journalistikk og litt «U-rix». Det er temaer på Steinhuset i høst. Men først tango.

DEL

Amund Bø i Steinhusets Venner har programmet klart for høstsesongen. Det åpner med smektende tangorytmer mandag 25. september og gjenhør med den internasjonale El Muro. Trioen består av Åsbjørg Ryeng på bandoneon, Juan Pable De Lucca på piano og Karl Espegard på fiolin. De har også med seg forsterkninger: sangeren Juan Villarreal fra Buenos Aires som til vanlig er frontsanger i det berømte Orquestra El Aaanque og bassisten Sebastian Noya fra bandet Amores Tangos. Programmet spenner fra 40-tallets klassikere til nåtidens fusjon mellom elektronika og tango, leser vi i programmet.

Borge, Åmås og Lohne

De tre neste Steinhuskveldene består av aktuelle foredrag. 18. oktober kommer direktør i Bioteknologirådet, Ole Johan Borge, med foredraget «Gener, muligheter og etikk». Er det etisk forsvarlig å dyrke mennekroppsdeler i dyr? er et av temaene Borge problematiserer.

Direktør i Stiftelsen Fritt Ord, Knut Olav Åmås, kommer til Steinhuset 7. november. «Norsk journalistikk – hva er godt og dårlig, og hva skal vi tro på?» er Åmås' tema for kvelden.

Høstprogrammet avsluttes tirsdag 28. november med litt «U-rix» i Steinhuset, forteller Amund Bø. Da kommer utenrikskorrespondent Jørgen Lohne med ferske nyheter fra Kin, og problematikk knyttet til forholdet til Hong Kong, Taiwan og Nord-Korea.

Lover klassisk til våren

Tidligere har Steinhusets Venner hatt musikk på rundt halvparten av programmet. I høst blir det kun én musikkveld, men Amund Bø lover at det blir klassisk konsert til våren.

Denne høsten blir preget av gode foredragsholdere, som også er åpne for spørsmål fra publikum.

– Vi avslutter kveldene med kaffe og kaker og da kan diskusjonen fortsette over kaffebordet, sier Bø.

– Vi har et så interessert publikum, som kommer med mye vettuge spørsmål og kommentarer. Det setter foredragsholderne våre pris på, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags