Steinhuset: «Med Sommerfeldt i hundre»

Kvalbein, Braaten og Bratlie.

Kvalbein, Braaten og Bratlie. Foto:

Av
DEL

InnsendtI november 2019 ville Øistein Sommerfeldt ha fylt 100 år. Dette vil bli markert i Steinhuset den 13. november med en konsert hvor det trekkes fram noen av hans vakreste og mest uttrykksfulle musikkverk.

Øistein Sommerfeldt var en norsk pianist og komponist, kjent som en av de ledende innen sin tids samtidsmusikk og således en av de mest spilte. Han studerte både i Oslo, Wien og i Paris. Sommerfeldts sanger, som danner en viktig bestanddel i hans produksjon, viser komponistens innlevelse i de diktene han tok utgangspunkt i. Tonesettinger til dikt av Stein Mehren, William Blake, Hans Henrik Holm og Knut Hamsun utgjør en sentral del av Sommerfeldts kompositoriske virke.
Han var også en aktiv musikkskribent, bl.a. som musikkritiker i flere aviser, og i NRK laget han en rekke musikkpedagogiske programmer.

Det er et musikalsk topplag som stiller i Steinhuset på onsdag.
Aage Kvalbein har vært celloprofessor ved Norges musikkhøgskole siden 1980. Han har en omfattende turnévirksomhet bak seg som solist og kammermusiker, noe som har brakt ham verden rundt. Blant mange av sine priser har han tre Spellemannspriser.

Tone Braaten har sin master i utøvende fra Norges musikkhøgskole. Foruten å være solist er hun også en av grunnleggerne av vokalsekstetten Nordic Voices, et av landets ledende vokalensembler. Braaten har turnert rundt i Europa med Bachs pasjoner, fransk middelaldermusikk og operaer.

Jens Harald Bratlie er professor eremitts ved Norges musikkhøgskole, hvor han også har vært rektor. Han studerte med Hans Solum og Robert Riefling, samt med Vlado Perlemuter ved Paris-konservatoriet. Bratlie har vært en hyppig solist med norske orkestre, og turnert over store deler av verden med Oslo Trio. Han har fått Grieg-prisen, Musikkritikerprisen og to Spellemannspriser.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags