De tre som fikk færrest stemmer lørdag var: Makeda, Benedicte Adrian og Aleksander Walmann. Overraskende var det Makeda som fikk aller færrest stemmer. Hun har fått skryt av dommerne hver eneste gang, mens Benedicte Adrian har vært blant de tre utsatte hver lørdag.

Fantastisk med country

Forrige helg sto country sto på menyen for Adam Douglas i NRKs Stjernekamp – og vår mann fra Harestua frelste både anmeldere i Oslo-pressen, lokalpressen, dommerne og seerne.

Sjøl sier Douglas at han nok aldri har opplevd noe så positivt på ei scene noensinne. Det hjalp sikkert at foreldrene også var i salen.

LES OGSÅ:

Denne lørdagen sto hip hop på programmet, og Douglas var i godt selskap med å føle seg ukomfortabel i denne sjangeren.

Dommerne, og særlig kveldens fagdommer og coach, André Hadland, var spent på hvordan han kunne greie å gjøre noe med adituden sin.

– Få ned skuldrene og pust. Dette blir drittfett, sa Hadland.

Fornøyde dommere

Og adituden greide Adam Douglas å få til.

– Det er jo en innadvent gutt som skrev låta. Så ble han hip hop-sanger. Låta «The power of smile" passer bra nå, sa dommer Mona B. Riise. Hun pekte likevel på at ei uke er ikke nok for fullverdig rapper.

Hadland var også fornøyd med eleven sin. Han pekte på at Douglas laget om låta si til en Oklahoma-sound.

– Adituden har vi ikke sett på de andre tinga. Du var litt redd og litt for ydmyk. Nå nailer du det på den måten også. Stemmen er helt craxy, sa fagdommeren som er rapartisten Son of Light

Douglas sa det var deilig å bli ferdig med hip hop. Han har mistet både søvn og matlyst siste uka.

Han sa til programleder Kåre Magnus at han ikke tror matlysten kommer helt med tanke på neste ukes sjanger, opera, men synes det blir gøy å prøve.

Firere på terningene

Oslo- og lokalpressen var samstemt i terningkastet til Adam Douglas. Mens han forrige helg faktisk fikk seks i Dagbladet, endte han denne lørdagen på fire alle plasser.

«Se på de trinnene da. Adam er åpenbart en så velrundet og teknisk dyktig sanger at han kan mestre det meste. Og det er vel derfor han også kommer seg gjennom denne vestkyst-bangeren på en såpass grei måte», skriver Dagbladet.

«Følelsen av at dette er en rock og country-kar som står med mikken er ekstremt overhengende. Underlig nok forsterket av den pelskragen på jakken. Fotarbeidet er nydelig, men her ser vi at en av årets favoritter ikke er «untouchable like Eliot Ness», skriver VG

LES OGSÅ:

Dette sang artistene:

•         Gaute Ormåsen: Lighters – Bad Meets Evil feat. Bruno Mars

•         Adam Douglas: California Love – 2 Pac feat. Dr. Dre & Roger Troutman

•         Didrik Solli-Tangen: Gangsta's Paradise – Coolio feat. L.V.

•         Benedicte Adrian: Her – Karpe Diem

•         Ida Maria: Æ gir mæ nu faen – Tungtvann

•         Lisa Børud: 99 Problems – Jay-Z

•         Aleksander Walmann: Can't Hold Us – Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton

•         Makeda: POWER – Kanye West

LES OGSÅ: Her kan du lese OAs anmeldelse låt for låt

LES OGSÅ: Adam leverte: – Noe av det beste som er prestert i Stjernekamp!