Lørdag kveld er det duket for semifinale i Stjernekamp. Renate Michaelsen fra Harestua bidrar på sin måte for at Adam Douglas skal nå helt til finalen.

Med facebookgruppen «Vi som heier på Adam Douglas i Stjernekamp» prøver hun å få så mange som mulig til å stemme på regionens «egen» deltaker.

– Facebookgruppen startet vel egentlig bare som en påminnelsesgruppe for Adams nærmeste familie og venner. Jeg tror vi var mellom 25 og 30 medlemmer i starten. Nå har facebookgruppen bikket godt over 700 medlemmer, så det har egentlig tatt helt av. Jeg er overveldet av responsen, forteller Michaelsen.

– En positiv gruppe

Michaelsen kjenner Douglas gjennom bandet High Red der hennes egen mann er trommis og Douglas er vokalist. Hun bruker facebookgruppen til å minne folk på å stemme.

– Jeg vet at Adam i utgangspunktet var noe ukjent for folk flest. Det er hyggelig å gi ham litt ekstra oppmerksomhet på Facebook. Gruppa blir oppdatert hyppig hver lørdagskveld. I tillegg til at jeg sender ut påminnelser om hvordan og når man skal stemme, legger folk ut tanker, lovord, bilder og nærmest kjærlighetserklæringer til Adam. Det synes jeg er veldig koselig, sier hun.

Men det har blitt litt ekstra jobb med gruppa også.

– Private og negative innlegg blir slettet. Dette er en positiv gruppe, så jeg må hele tiden overvåke og være på vakt slik at dette opprettholdes. Jeg har en dialog med Adam slik at alt som står der er innenfor komfortsonen på hva som er greit og ikke, sier Michaelsen.

Til tross for dette trives hun godt som administrator.

– For meg handler dette om å hjelpe en venn med en fantastisk stemme opp og fram. Det synes jeg er utrolig hyggelig, sier hun.

Les også: Unge hadelendinger fikk møte Stjernekamp-Adam

– Folk må stemme

Nå ser Michaelsen fram til semifinale på lørdag.

– Da er jeg å finne blant publikum og håper på masse liv og røre rundt Adam. Jeg er absolutt ikke overrasket over at han har kommet så langt. Adam har en sjeldent god kombinasjon av vokal og personlighet. Han er ydmyk og introvert, men når han kommer på scenen lyser han av trygghet og komfort, sier hun.

Lørdag kveld er det disko og joik på programmet.

 

– Dette er nok absolutt utenfor komfortsonen, men jeg tror det kan bli veldig bra. Adam har bevist gang på gang at han behersker andre sjangere enn blues og soul, sier hun.

Michaelsen har absolutt troen på finaleplass.

– Men da må folk stemme. Jeg oppfordrer absolutt alle hadelendinger til å stemme lørdag kveld. Går han videre har ordfører i Lunner, Harald Tyrdal, lovet meg å dra til studio på Fornebu for å se finalen, sier hun.

Dette skal de tre deltakerne synge lørdag kveld:

Disco:

Ida Maria: I Will Survive (Gloria Gaynor)

Adam Douglas: Don't Stop 'Til You Get Enough (Michael Jackson)

Didrik Solli-Tangen: September (Earth, Wind & Fire)

Joik:

Ida Maria: Gula Gula (Mari Boine)

Adam Douglas: Laila Stien (Johan Anders Bær)

Didrik Solli-Tangen: Daniels joik (Jon Henrik Fjällgren)