I kveld er det Tabu på videregående igjen

MONOLOG: Isabel Janett Thon Bech framfører en sterk monolog. Hun er omkranset av Randi Kvale Svenbalrud (fra venstre), Ida Braastad og Jorunn Barvik Molstad, som gjennom fysisk teater er med på å illustrere teksten. Bildet er hentet fra framsyningen tidligere i år.

MONOLOG: Isabel Janett Thon Bech framfører en sterk monolog. Hun er omkranset av Randi Kvale Svenbalrud (fra venstre), Ida Braastad og Jorunn Barvik Molstad, som gjennom fysisk teater er med på å illustrere teksten. Bildet er hentet fra framsyningen tidligere i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Dramalinja ved Hadeland videregående skole rettet tidligere i år søkelyset mot ungdoms innerste tanker og følelser, gjennom forestillingen Tabu. Onsdag 10. oktober settes forestillingen opp på nytt.

DEL

Det er i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse at forestillingen nå settes opp igjen, bestilt av Gran kommune. Den vises to ganger på dagtid, for ungdomsskoleelevene på Hadeland og for andreårselevene på videregående. På kvelden blir det åpen forestilling.

LES OGSÅ: Forestillingen Tabu: – Det her vil alle kjenne seg igjen i

Tema for verdensdagen er i år «Vær raus!».

– Publikum oppfordres til å lytte til ungdommene med åpenhet og raushet. Hva kan vi lære av dem som gjør oss mer forståelsesfulle og rause i møte med andre mennesker, oppfordrer arrangørene i en pressemelding.

Det er 3. klasse drama ved Hadeland videregående skole som har stått bak prosjektet Tabu Hadeland.

– Hva er ungdommer på Hadeland opptatt av? Hva vil de absolutt ikke snakke om? Hvordan er deres innerste tanker og følelser? Hva er tabu for dem? var noen av spørsmålene elevene forsket på hele forrige skoleår.

Skrevet av ungdomsskoleelever

Ved hjelp av skolebesøk og workshops avdekket de noen av de dypeste hemmelighetene blant hadelandsungdommen. Forestillingen baserer seg på 90 tekster skrevet av ungdomsskoleelever i regionen. Elevene og tekstene er helt anonyme, noe som gjør tekstene desto mer ærlige og rett fra hjertet. I tekstene finner vi alt fra ungdom som har sett foreldrene sine ha sex, via dem som kjenner på press og utilstrekkelighet, til alvorlige berettelser om overgrep.

– De har virkelig vært rause og modige i tekstene sine – og dermed lagt grunnlaget for en altomfattende, sterk og variert forestilling om hvordan det er å være ungdom på Hadeland!

I denne versjonen av Tabu medvirker også 1. klasse drama. 

– Dette er en forestilling som gjør et meget sterkt inntrykk og den anbefales på det varmeste til alle som omgås ungdom i sin hverdag, skriver arrangørene i pressemeldingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags