TINGELSTAD: Tradisjonen tro legger julekonserten «Stille natt hellige natt» også i år ut på turné i adventstiden. Denne gangen med Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Alexander Rybak og Rune Larsen, sammen med musikerne Jon-Willy Rydningen og Olav Torget.

Høytid og glede

«Stille Natt Hellige Natt er kalt «alle julekonserters mor». I snart 30 år har profesjonelle artister reist rundt i kirker over det ganske land for å synge ut julens budskap, og fullsatte kirker og begeistrede anmeldere har vært bevis på at ensemblet har dekket et stort behov. Stille Natt Hellige Natt ønsker å forene høytid og glede. Respekten for budskapet og kirkerommet er tydelig, samtidig som leken og gleden får rom», heter det i en pressemelding.

Tor Endresen og Rune Larsen er å regne som nestorer i norsk artistliv, og resten av sangerne trenger heller ingen grundig presentasjon.

Fra stjernekamp

Haukaas Mittet har dessuten vært i vinden som aldri før denne høsten, da hun gikk seirende ut av konkurransen Stjernekamp på NRK.

Stille Natt Hellige Natt arrangeres i samarbeid med Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er bærebjelken i stiftelsens arbeid for å bekjempe fattigdom. Strømmestiftelsen støtter opp om utdanning for å motivere utvikling av enkeltmennesker, lokalsamfunn og land, for å gi mennesker tro på at iherdig egeninnsats skaper varige resultater.

Flere millioner

Stiftelsen sikrer også lån, sparetiltak og forsikringsordninger gjennom mikrokreditt til idérike, fattige mennesker. Mikrokreditt ble viet stor oppmerksomhet da Nobels fredspris 2006 gikk til Muhammad Yunus og Grameen Bank for nettopp denne typen hjelpearbeid.

Stille Natt Hellige Natt har opp gjennom årene bidratt med flere millioner kroner til Strømmestiftelsen, som er aktiv både I Asia, Latin-Amerika og Afrika.

Gjengen hadde premiere i Vår Frue Kirke i Trondheim 24. november.

Deretter går det slag i slag, og før turneen avsluttes i Fagerborg kirke i Oslo 22. desember, har de hatt over 50 konserter over store deler av landet.