Anne (18) lager kjendisbilder med perling

PERLER: Anne Charlotte Orvang Møllerop med sin perlebildeutstilling.

PERLER: Anne Charlotte Orvang Møllerop med sin perlebildeutstilling. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Charlotte Orvang (18) har likt å perle siden hun var liten. Lørdag stilte hun med perlebilder under UKM i Hadeland kultursal.

DEL

UKM står for Ung kultur møtes, og er en talentkonkurranse der ungdommer får mulighet til å vise sitt talent. En jury på fire velger ut de som skal sendes videre til fylkesfinale.

Perlet sine egne bilder

Anne Charlotte Orvang Møllerop (18), fra Jaren viste fram sin egen utstilling der hun har perlet bilder av to kjente stjerner. Hun forteller at hun har brukt internett til å finne mønster og farger til bildene. Det ble brukt opptil 20 timer på hvert bilde, og alle perlene måtte telles underveis.

– Jeg har likt å perle siden jeg var liten. For noen år siden fant jeg noen videoer på YouTube av folk som perlet større prosjekter. Dette ville jeg også prøve, og det ble til denne utstillingen som er mitt første store prosjekt.

Deltok som konferansier

I år har Emmy Nicoline Strømnes (13), fra Lunner deltatt som konferansier under UKM showet. Tidligere har hun deltatt med piano, men i år fikk hun lyst til å være konferansier da hun syns dette så gøy ut. Hun forteller at dette er noe hun har lyst til å fortsette med senere.

– Jeg fant på de meste av det jeg skulle si og alle spørsmål selv, men med litt hjelp av mamma.

LEDET AN: Emmy Nikoline Strømnes var konferansier under showet.

LEDET AN: Emmy Nikoline Strømnes var konferansier under showet. Foto:

Sang jazz for publikum

Tina Seline Morken (19), bor på Hadeland men er fra Gausdal. Hun har deltatt tre ganger tidligere, og valgte å synge jazz under årets UKM. Hun forteller at hun meldte seg på fordi det er en fin mulighet til å få opptre og samtidig gjøre det man liker.

JAZZ: Tina Seline Morken sang jazz på scenen.

JAZZ: Tina Seline Morken sang jazz på scenen. Foto:

– Samtidig møter man mange venner og blir kjent med nye og får både inspirasjon, motivasjon og ser andre talenter, sier hun. Tina har holdt på med sang og musikk så lenge hun kan huske, og dette er noe hun vil fortsette med. Drømmen hennes er å bli verdenskjent sanger, skuespiller og influenser.

– Sang og skuespill er noe som står veldig sterkt hos meg. Neste år tror jeg at jeg skal på gå på folkehøyskole innenfor dette. 

Goodvibe deltok for femte gang

Gruppen fra Goodvibe dansestudio har deltatt aktivt i UKM flere ganger. De forteller at de har deltatt fire ganger fra før. Under showet var det 11 personer på scenen som deltok i dansegruppen. De fleste har tenkt å fortsette med dansing senere, og synes dette er gøy å holde på med.

UNIFORMERT: Dansegruppa Goodvibe stilte opp i like jakker.

UNIFORMERT: Dansegruppa Goodvibe stilte opp i like jakker. Foto:

– Prøveuken er nettopp ferdig, og vi starter med ny sesong på mandag. Det har vært mange som har prøvd seg, og de fleste har gitt et inntrykk om at dette er noe de vil starte med forteller danselærer Linda Brunstad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags