Stor interesse for UKM – og det er plass til flere

ARRANGØRER: Inger Greftegreff Frydenlund (til venstre) har fått med seg Pia Salminen på arrangørsiden. Hun skal blant annet jobbe med å rekruttere flere deltakere.

ARRANGØRER: Inger Greftegreff Frydenlund (til venstre) har fått med seg Pia Salminen på arrangørsiden. Hun skal blant annet jobbe med å rekruttere flere deltakere. Foto:

Mange har meldt seg på allerede, men arrangørene håper å få med mange flere når UKM arrangeres i kultursalen lørdag 28. januar.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ung Kultur MøtesGRAN: Det har blitt en tradisjon at Gran og Lunner har felles mønstring, og slik blir det også i år. Lørdag 28. januar er det klart for årets arrangement, der 32 deltakere allerede er påmeldt. Og flere har signalisert at de kommer til å melde seg på.

Inger Greftegreff Frydenlund fra Hadeland kulturskole er lokalkontakt og skal bistå med gjennomføringen av arrangementet. Men hun får god hjelp av deltaker Pia Salminen, som skal delta som arrangør. Hun vil få mange oppgaver både før og under selve arrangementet.

– Jeg meldte meg på som arrangør, fordi det hørtes artig ut. Jeg gjør ikke så mye annet på fritida nå, så da hadde jeg tid til å være med på dette, sier Pia.

En av oppgavene hennes blir å rekruttere deltakere.

– Jeg skal snakke med ungdom som vurderer å være med. Det er viktig å få fram at alle kan være med. Det viktigste er at deltakerne synes det er gøy å vise fram det de kan, sier hun.

SE BILDESERIE FRA I FJOR:

Bildeserie

BILDESERIE: UKM i Hadeland kultursal

MED BLYANT: Nanna Marie Enger.

Alle kan delta

Inger Greftegreff Frydenlund tror det er mange ungdommer som har noe å vise fram, men som kanskje tror at de ikke er gode nok.

– UKM skal ha en lav terskel. Men det er selvsagt også viktig at det lystbetont, sier hun.

Greftegreff Frydenlund er fornøyd med påmeldingene så langt, men håper og tror det blir flere.

– Vi skal ha både sceneinnslag og en utstillingsdel. Så langt har vi fått med både scenearbeidere, konferansierer, en nettredaksjon, flere band og noen sangere. Vi vet også at minst én dansegruppe kommer til å melde seg på. Vi har også fått et litteraturinnslag og en film, forteller hun.

Påmeldinger kan skje via denne nettsiden

Fylkesmønstring på Gran

UKM var tidligere en forkortelse for Ungdommens Kulturmønstring. Nå er dette gjort om til Ung Kultur Møtes. Tanken bak er fortsatt den samme: Det skal være et nettverk av små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang om lag 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

UKM er likevel ikke en ren konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen.

UKM fylkesfestival går av stabelen 31. mars–2. april, også den på Hadeland videregående skole. Fylkesmønstringen arrangeres på Hadeland for tredje og siste året på rad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags