Reduserte vinylsamlinga da platejegere fylte fjøset

FANT MUSIKK: Mille Myhre og Hedda Skappel fant musikk de liker.

FANT MUSIKK: Mille Myhre og Hedda Skappel fant musikk de liker.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ulf Rogneby fylte sist helg fjøs og uthus med 18.000 vinylplater og inviterte entusiaster på platejakt.

DEL

Vinyl er populærtLUNNER: «Stille i fjøset», heter det i en fotballsang. I fjøset fylt med LP-plater på Kalvsjø summer det lavt i prat, der kvinner og menn blar seg gjennom tusenvis av vinylplater i jakten på akkurat den plata.

– Jeg ramlet over platesalget på Facebook. Jeg og en kamerat driver et klubbevent-selskap, «Det gode selskap», der vi hovedsakelig spiller House-musikk. Vi har funnet flere skiver her vi kan bruke, sier Thomas Refvik fra Oslo.

Det tar tid å bla gjennom 18.000 vinylplater. Det er satt ut små krakker for at folk kan sitte mens de leter etter Gerry Raffertys «Snakes and ladders» fra 1980. Eller noe annet.

Plateselger

Ulf Rogneby anslår at om lag 120 personer har vært innom i helga. Han har hatt hjelp av familie under vinylsalget, og kompis Haakon Kalvsjøhagen har stilt lokaler til disposisjon.

– De aller fleste har handlet litt og mange har brukt god tid på å bla gjennom bunkene. Det var til og med innom en fra Belgia. Flere har tatt turen fra Oslo, forteller Rogneby.

Uansett ble ikke samleren kvitt alt han har samlet på, så det er sikkert muligheter for å kikke mer gjennom vinylbunker.

Fant mye bra

Mille Myhre og Hedda Skappel fra Oslo er fornøyde med turen. De ble også klar over platesalget via sosiale medier.

– Jeg har kjøpt plater med Dionne Warwick. Jeg har mye av henne fra før, forteller Mille.

– Her har jeg blant annet Elton John. Og Billy Joel, viser Hedda.

Vinyl er populært

De to platekjøperne er oppvokst med cd-er, mp3 og senere alskens nedlastings- og strømmemuligheter, men de synes vinyl er aller best.

– Nå får man tak i platespillere over alt. Vi spiller vinyl på fest også. Vinyl er god lyd og sjarm, dessuten er det et fysisk aspekt med vinyl og plateomslag, sier Mille og Hedda.

– Det eneste aberet er å sette plater inn i coveret igjen etter fest. Det blir lett litt rot, ler de to vinylentusiastene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags