Klart for Shakespeare i kultursalen: – Det har vært masse hard jobbing, sier Denise (17)

GLEDER SEG: Fra venstre: Ellen-Sofie Myhre Kanten (17), Anna Isabell Rosenborg Hamar (17), Denise Meiland (17) og Ida Braastad (17).

GLEDER SEG: Fra venstre: Ellen-Sofie Myhre Kanten (17), Anna Isabell Rosenborg Hamar (17), Denise Meiland (17) og Ida Braastad (17). Foto:

Av

Andre klasse drama ved Hadeland videregående skole setter mandag 25. og tirsdag 26. november opp stykket Helligtrekongersaften av Shakespeare. De har jobbet hardt med forestillingen siden starten av skoleåret, og gleder seg til å vise det fram for publikum.

DEL

Denise Meiland (17), Ida Braastad (17), Ellen-Sofie Myhre Kanten (17) og Anna Isabell Rosenborg Hamar (17) har det gøy på øvingene før forestillingen.

– Det har vært masse hard jobbing som har ledet fram til forestillingene, men det er absolutt verdt det, sier Denise.

– Vi har det morsomt og tuller på øvingene, men får alltid ting gjort og framgang i stykket, fortsetter Ellen-Sofie.

Ida og Anna Isabell forteller om den lange prosessen de har hatt med å få alt klart til forestillingene.

– Vi har jobbet godt med å både få kostymer og kulisser klare. I tillegg går det så klart mye tid til jobbing med manus, og med å bli kjent med karakterene i stykket, sier Anna Isabell.

– Noen av de kostymene vi bruker kommer originalt fra Operaen i Oslo. Det er veldig kult. Vi har fått låne dem av et annet teaterlag, og er veldig takknemlige for det, sier Ida.

Kjærlighetskomedie

Stykket finner sted i en by kalt Illyria. Her finner vi en ung pike kalt Viola. Hun har mistet alle eiendelene sine i en skipsulykke, og tvillingbroren hennes er forsvunnet.

Viola må finne arbeid for å kunne overleve. Det er vanskelig å finne jobb som kvinne i disse tider, og hun må derfor kle seg ut som en mann.

I byen Illyria finner vi også en ulykkelig grevinne ved navn Olivia. Hun har nylig mistet sine kjæreste familiemedlemmer, og ønsker ingen mann. Hertugen Orsino derimot, plager Olivia gang på gang med hans kjærlighetserklæringer.

Det kommer fram at også Olivias trofaste hushovmester Malvolio elsker henne. Hva skjer når flere menn elsker samme kvinne? Hvordan kan en kvinne utkledd som en mann overleve i en mannsdominert by? Hva skjer når den forsvunne tvillingbroren kommer tilbake?

Lang og morsom prosess

Denne komedien av et kjærlighetsdrama er helt klart morsom å jobbe med. Jentene forteller om forskjellige øvelser de må gjøre. Dette kan være pusteøvelser, stemmeøvelser, og konsentrasjonsøvelser.

– Det er veldig gøy med disse øvelsene. Vi blir like godt kjent med karakterene i stykket og de andre i klassen, som vi blir kjent med oss selv, sier Anna Isabell.

Den lange prosessen med å få stykket ferdig har vært en morsom opplevelse, og jentene forteller at de ikke klarer å vente med å vise fram det de har øvd på.

De håper at så mange som mulig vil komme og se på forestillingen.

ALLE SAMMEN: Her er hele gjengen som skal sette opp «Helligtrekongersaften».

ALLE SAMMEN: Her er hele gjengen som skal sette opp «Helligtrekongersaften». Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags