Hovdenak åpner utstilling i Glasslåven

FARGERIKT: Kunstneren Eli Hovdenak har brukt sterke farger i utsmykningen.

FARGERIKT: Kunstneren Eli Hovdenak har brukt sterke farger i utsmykningen. Foto:

Lørdag åpner Eli Hovdenak utstillingen Busk blir bok i Glasslåven på Granavollen.

DEL

Eli Hovdenak er kjent på Hadeland fra før. Hun står blant annet for utsmykkingen på Fagerlund barnehage på Jaren. I høst blir bildene hennes i se på Glasslåven.

– «Busk blir bok» er tittel for salgsutstillingen som vil vise underfundige og smått livsfilosofiske bilder i ulike teknikker som tresnitt, akvarell og gouache. Tittelen er hentet fra Hovdenaks femte bildebok som hun ga ut i fjor, «Det var ikke en busk», og er valgt fordi utstillingen kommer til å omhandle nettopp det å fortelle med tekst og bilde, skriver glasslåvens daglig leder Hilde Nyeggen Martinsen i en pressemelding.

Kunstneren er ifølge samme melding opptatt av at bildene skal fortelle vel så mye og gjerne mer enn teksten. Etter 30 år som billedkunstner, debuterte nemlig Eli Hovdenak som bildebokforfatter i 2015 og en ny utgivelse «Hvor er det blitt av Gulliksen» er like om hjørnet.

– Allsidig kunstner

Det kommer til å være originalbilder fra bøkene i Stallgalleriet på Glasslåven og flere av bøkene hennes vil være tilgjengelige, også noen som ikke er å få i bokhandelen lengre.

– Det er en virkelig allsidig kunstner vi viser på Glasslåven i høst, forteller Eli Hovdenak har en helt egen evne til å observere verden og gjengi den med snedig, humoristisk strek og farge. Her blir det mye å undres over for både store og små, sier Nyeggen Martinsen.

Utstillingen åpner på Glasslåven lørdag 7. september med kunstneren til stede. Det blir musikalsk innslag med den lokale duoen Ingrid & Øyvind, bestående av Ingrid Eskeland Wesenberg og Øyvind Hovde. Musikerne ble så inspirert av at Hovdenak har illustrert en bok med sanger av Margrethe Munthe, og har like gjerne øvd inn en sang av Munthe for anledningen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags