Tradisjonen tro er det vannfestival på Ulsnestangen i Røykenvik den første helgen etter skolestart. Slik blir det i år også.

Fredag er det et arrangement for ungdom fra åttende klasse på skolen og oppover, mens lørdagen er åpen for alle. Det blir aktiviteter som passer for hele familien.

– Så langt ser det ut til at vi får bra vær, så her er det bare å møte opp. Vi har flere aktiviteter enn noen gang, forteller Rune Larsen fra Ung Hadeland.

Dykking med instruktører

For sjette året på rad er Gjøvik froskemannsklubb med på festivalen, og de som besøker festivalen kan få prøve seg på litt snorkling med våtdrakt og dykkermaske.

Lørdag kan du dessuten få dykke med surstoff sammen med to instruktører.

– Det skal være mulig å dykke ned til ni meter, men ved Ulsnestangen kommer vi nok ikke dypere. Du må være over 13 år for å delta, og dette tilbudet har vi bare på lørdag, forteller Hans Erik Flatla i froskemannsklubben.

Mange aktiviteter

Både på land og til vanns blir det mange ulike aktiviteter. Du kan henge etter båt i en oppblåsbar sofa, stå på vannski og prøve både kajakk og kano. På land blir det hinderløype, hoppeslott, løping i hamsterhjul i en oppblåsbar bane eller boltre deg i et basseng med baller. Blant annet.

– Vi har flust med aktiviteter, og for å kunne benytte disse tingene må du som vanlig kjøpe et aktivitetsbånd. Skal du bare være tilskuer eller bade i Randsfjorden, koster det ingen ting, forteller Larsen.

Under festivalen blir det også flere runder med skumparty og lokale dj-er sørger for musikken.