Mange aktiviteter for ungdom i vinterferien – starter med fest på isen

ISFEST: Kari Framstad Lokrheim (til venstre) fra GHH og Jonas Bredesen, Joonas Haakenstad og Inger Reidun Fleischer fra Ung Hadeland innleder vinterfestivalen med disco på isen i Gran.

ISFEST: Kari Framstad Lokrheim (til venstre) fra GHH og Jonas Bredesen, Joonas Haakenstad og Inger Reidun Fleischer fra Ung Hadeland innleder vinterfestivalen med disco på isen i Gran. Foto:

Fredag 22. februar blir det disko på skøyteisen i Gran sentrum. Det markerer starten på en innholdsrik uke for ungdommer med vinterferie.

DEL

Disco on ice er navnet på arrangementet. Det er et gratistilbud åpent for alle, og arrangørene håper det kommer veldig mange.

– Skøytebanen har blitt veldig populær, og er i bruk hele tiden. Derfor er det hyggelig at Ung Hadeland legger det første arrangementet i Vinterfestivalen hit, sier Kari Framstad Lokrheim i Gran handel og håndverk (GHH), som er med som arrangør.

– Det blir musikk av en DJ, og vi serverer gratis pølser grillet på bålpanne og solbærtoddy til alle som kommer, forteller Inger Reidun Fleischer fra Ung Hadeland.

Hun forteller at folk som ikke har skøyter kan låne ved banen.

– Det er utstyr fra Bua som vi tar med til banen denne dagen. Så her det muligheter for alle, sier hun.

Overnatting i Hafjell

Også i år har Ung Hadeland satt sammen et spennende og variert program, for de unge på Hadeland. Det mest populære er uten tvil overnattingsturen til Hafjell, fra mandag til onsdag i vinterferien.

– Var har leid ei hytte med 32 sengeplasser, satt opp buss og kjøpt todagerskort i helsen. Dette betaler ungdommene litt for, men det er sterkt subsidiert, forteller Joonas Haakenstad fra Ung Hadeland.

MYE FOLK: Kari Framstad Lokrheim (fra venstre), Jonas Bredesen, Joonas Haakenstad og Inger Reidun Fleischer håper på mye folk på isen i Gran fredag.

MYE FOLK: Kari Framstad Lokrheim (fra venstre), Jonas Bredesen, Joonas Haakenstad og Inger Reidun Fleischer håper på mye folk på isen i Gran fredag. Foto:

Det skal legges til at denne turen ble fulltegnet i løpet av et døgn, og at det allerede er mange på venteliste.

– Vi har et prinsipp om at alle skal ha samme muligheten, så vi har betalt for noen deltakere, som ellers ikke hadde hatt muligheten til å bli med. Nå gleder vi oss veldig til turen, og skal gjøre alt for ungdommene skal få en uforglemmelig tur, sier Fleischer.

Deltakerne på denne turen er fra 13 til 17 år.

Kino og slalåm

Onsdag i vinterferien er det klubbkveld på Arena Gran, i kjelleren på Lidskjalv. Dagen etter er det kinodag på Brandbu kino. Da blir det to gratisforestillinger, og da gjelder det å være raskt ute for å skaffe seg billett.

– Filmene vi skal vise er Born to drive og Psychobitch. To filmer jeg regner med mange vil se, sier Fleischer.

Det siste arrangementet i Vinterfestivalen er et arrangement i slalåmbakken på Grua.

– Ski or die, har vi kalt arrangementet. Programmet er ikke helt klart, men det blir aktiviteter i bakken. Det blir også grillmuligheter, sier Jonas Bredesen i Ung Hadeland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags