Gå til sidens hovedinnhold

Kulturminnedagen med mange høydepunkter

Også i år arrangerer Grindvoll Vel kulturminnedag på Øvre Vestern, søndag 5. september. I år er en stor begivenhet en vesentlig del av arrangementet.

Ditt Hadeland

Den anerkjente kunstneren Anna Widen, har laget et kunstverk som er plassert like i nærheten av den allerede etablerte kultur- og naturstien på Grindvoll. Som en del av kulturminnedagen skal kunstverket presenteres. Verket er unik ved at det skal brytes ned på naturlig vis og blir borte av seg selv. Dette kan alle se ved å delta i gåturen som arrangeres.

Kunstneren vil være til stede ved kunstverket og orientere om prosess og resultat. Under programmet på Øvre Vestern vil det bli en samtale mellom kunstneren og kultursjefen. Denne turen starter v/Ballangrud med lokal turleder. Turen går via kunstverket og ender på Øvre Vestern der resten av programmet finner sted.

Egen tur for barn med turleder

For barna vil det bli en egen tur av passende lengde. Denne starter på Westernsletta og går via «Kjempestolen», Vestbyfunnet og til gravfeltet på Vestern. Der vil det bli ulike aktiviteter i regi av Grindvoll Idrettslag, Norsk Ornitologisk Forening Hadeland og Vassjø Fiskeforening.

Det ordinære programmet på kulturminnedagen starter på Øve Vestern. Parkering på Westernsletta, så vær ute i god tid.

Program på gravfeltet på Øvre Vestern

På gravfeltet er det blant annet foredrag av arkeolog og seksjonssjef ved Kulturhistorisk museum Anne Lene Melheim om Vestbyfunnet. Det er nå også utarbeidet en oppdatert versjon av tavla som står ved funnstedet.

Programmet på gravfeltet avsluttes med musikk av Per-Erik Berge og Jan Jansen som spiller lokal gammel musikk. Dette kan bli en riktig interessant godbit.

Mat og drikke

Sist, men ikke minst, vil det bli anledning til å få kjøpt tradisjonell kost som serveres i og rundt gamlebygningen på Øvre Vestern.

Hele programmet vil bli gjennomført etter de gjeldende smittevernbestemmelser.

Velkommen til kulturdagen på Grindvoll!!!

Kommentarer til denne saken