Det lå en musikalsk forventning på lur da Kirken i Gran inviterte til en kveldstime rundt flygelet i Tingelstad kirke med den for mange ukjente lokale og godt teoretisk og praktisk skolerte pianisten Anders Kringen-Torberntsson skulle utøve sine ferdigheter på det nye flygelet.

Han er oppvokst i Göteborg, nå flyttet til Lunner med sin familie og er utdannet fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Norges musikkhøgskole.

Repertoaret spente vidt, fra barokken til samtidsmusikk. Han kunne fortelle at hans største lidenskap lå i den senromantiske og impresjonistiske musikken. Han åpnet konserten med Claude Debussy «Reflets dans l`eau» fra Images bok 1. Deretter fulgte verker av Amy Beach, Frederik Chopin, Charles Valentin Alkan, Nikolai Medtner til «Alborada del gracioso» fra Miroirs – av Maurice Ravel.

Kringen-Torberntsson viste stort musikalsk engasjement og en overbevisende instrumental teknikk som avslørte at han er en utøver på høyt nivå.

Publikums tydelige begeistring i Tingelstad kirke denne kvelden, tolkes som en god musikalsk opplevelse og også et ønske om å bli bedre kjent med denne kunstneriske begavelse.