Fagforbundet sendte i høst 40 fotballer til Hadeland. De ser gjerne at flere fagforeninger støtter kvinnefotballen i Norge. Det kommer fram i en nylig publisert artikkel i Fagbladet.

Den ferske sponsoravtalen gir ifølge artikkelen bedre utstyr og mer penger i kassa for Hadeland KFK. Likevel er målet først og fremst mer likestilling i fotballen.

– Spesielt unge gutter ser at vi ikke får like mye som dem og sier at jenter ikke trener like mye eller like hardt. Men vi vil jo det. Jeg mener det er en plikt at jenter og gutter skal ha like godt utstyr. Det bør ikke være noen forskjell, sier en av trenerne, Line Mathisen (18), til Fagbladet.

Hadeland KFK har blant annet flertall av kvinner i styret og flere kvinnelige trenere. Tidligere i år omtalte Hadeland Tonje Hansen Boorks comeback på fotballbanen – som trener.

Dag Nicolaisen, leder og primus motor i klubben gjennom en årrekke, støtter fullt ut arbeidet med å fremme kvinnene.

– Får jentene bedre selvtillit på fotballbanen, vil de også ha det når de skal ut i arbeidslivet. Jeg ser at det blir mer likestilling i fotballen nå, men det er fortsatt langt igjen, sier han til Fagbladet.