Glasslåven ønsker velkommen til åpning av utstillingen Landskap & Landskap, med bilder av Per Berntsen og Christina Leithe H. førstkommende lørdag.

Samme dag inviteres det også til kunstnersamtale, hvor man kan bli bedre kjent med kunstnerne, deres arbeidsmetoder, temaer og inspirasjoner. Samtalen ledes av dokumentarfilmskaper og kunstskribent Stig Andersen.

Per Berntsen (f. 1953) arbeidet i den romantiske landskapstradisjonen fram til midten av 80-tallet. Da ble han oppmerksom på stilretningen «New Topographics», som i stedet for å fokusere på det uberørte landskapet legger vekt på et objektivt blikk. Berntsen har arbeidet innenfor denne tradisjonen fram til i dag, og vært med på å fornye det nordiske landskapsfotografiet. På Glasslåven viser han bilder fra serien «Metsä» – landskapsbilder fra Sapmi, som har vært samisk område siden før de fire nasjonene Finland, Sverige, Norge og Russland eksisterte.

Christina Leithe H. (f. 1978) benytter ofte en dokumentarisk tradisjon som utgangspunkt for å skape fiktive fortellinger. Siden 2009 har hun arbeidet med tre arkivprosjekter, som består av egne fotografier hvor hun undersøker et bestemt tema. I arkivet «Projections» undersøker hun begrepet empati, med fotografier av bygninger, steder, natur og mennesker, hvor tittelen til hvert bilde beskriver en historie eller et minne som følger med.

Utstillingen står til 1. mai, og Glasslåven holder i perioden åpent lørdager og søndager.