Uten ildsjeler som brødrene Finn og Kjell Staff måtte skiglade hadelendinger tråkket sine egne skiløyper. Takket være deres ukuelige innsats for fellesskapet kan Lygna Skisenter i helgen invitere nærmere 1000 unge skiløpere til skifest. Brødrene Staff er ikke alene om å legge ned en innsats som fortjener både heder og ære.


Mye av aktiviteten som foregår rundt på Hadeland er nemlig tuftet på ildsjelenes innsats. Alle er like viktig for at fellesskapet skal fungere. 70–80 funksjonærer fra eierklubbene til Lygna skisenter er i aksjon fra tidlig morgen til sene kveld hele helga. Alle brikkene må fungere for at arrangementet skal bli en suksess.


Den 27. januar får vi svar på om Lygna skisenter blir arena for NM i 2017. I så fall kommer alle de beste seniorene til Hadeland. Det vil si verdens beste skiløpere, samt en horde med mediefolk og andre skiinteresserte. Da blir Hadeland virkelig satt på kartet.


I dagens avis kan vi også lese om ringvirkningene av dugnadsinnsatsen og det frivillige arbeidet som legges ned. Innbyggertallet på Hadeland økes med minimum 2500 mennesker denne helga. Forsiktige antakelser fra turistsjef Arne-Jørgen Skurdal viser at det blir lagt igjen om lag seks millioner kroner på Hadeland denne helga, i form av overnattinger og kjøp og salg av ulike varer og tjenester.

Sakte, men sikkert får Hadeland ry på seg som et spennende sted å tilbringe både hverdag og helger.


Det er ikke bare innenfor idretten vi finner ildsjelene. De finnes innenfor alle typer aktivitet. Fellesnevneren er at disse folka brenner for oppgaven, trives i miljøet og gjør en innsats for andre. En verdi som bidrar til at fellesskapet får bedre livskvalitet.


De er nemlig overalt, og gjør jobben som usynlige maur. Det er kanskje noe å tenke på neste gang du går en skitur på Lygna og lurer på hvorfor løypene er så fine.