Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har laget verdens største strikkede lappeteppe

Artikkelen er over 5 år gammel

OSLO: Verdens største lappeteppe er strikket av medlemmer av Norges Kvinne- og familieforbund. Det er nå godkjent av Guinness rekordbok.

Ifølge en pressemelding, har flere medlemmer fra Hadeland og Oppland deltatt med mange flotte tepper.

Teppet ble til slutt 566, 279 kvadratmeter stort, med en vekt på 311 kilo.

Til sammen er det brukt 654.800 meter garn, noe som tilsvarer 6548 garnnøster.

Dette tilsvarer en verdi på rundt 229.000 kroner.

Wenche Rolstad, sentralstyremedlem i Norges Kvinne- og familieforbund, skriver i en pressemelding at medlemmer over hele landet har strikket lapper og laget tepper til prosjektet i mer enn to år.

Feirer 100 år

Norges Kvinne- og familieforbund er 100 år i år. Det er nettopp i denne anledning at organisasjonen satte seg som mål å lage verdens største strikkede lappeteppe. Et ledd under mottoet "Omsorg som varmer".

- Mange hundre mindre lappetepper fra alle kanter av landet kom til Oslo i midten av september. Dette ble så sydd sammen til ett stort teppe. Det er kontrollmålt og veid og inspisert for riktig håndarbeidsteknikk. Alt dokumentert og sendt inn til Guinness rekordbok, skriver Rolstad.

I etterkant er teppet er blitt demontert og overlevert til syke- og aldershjem rundt i landet. Flere tepper er også blitt overrakt Frelsesarmeen, som skal bruke teppene ved sine mottak.

- Med andre ord vil rekordforsøket varme i mange, mange år, fortsetter Rolstad.

Fakta om Norges Kvinne- og familieforbund

Forbundet ble stiftet i 1915 av Marie Michelet.

Forbundet ble stiftet under navnet Hjemmenes Vels landsforbund. I 1933 skiftet forbundet navn til Norges Husmorforbund for i 1997 å skifte til dagens navn Norges Kvinne- og familieforbund.

Organisasjonens lokallag drev i mange år helsekontroll for kvinner. Forbundet tok initiativet til dannelse av helsestasjoner, lokale fødetilbud, hjemmehjelpsordning og husmorvikarer. Fortsatt drives det barnehager i noen lokallags regi.

Nasjonale tiltak er blant annet barnetrygd til fram til 18 år, kontantstøtte, verdisetting av ulønnet omsorgsarbeid og omsorgslønn.

I dag arbeider forbundet for innføring av skolemåltid, husmorvikarordning til barnefamilier, bevaring av lokale fødetilbud, nasjonal omsorgslønnsordning lik over hele landet, motvirkning av vold og mobbing og det å skape inkluderende lokalmiljøer.

Forbundet arbeider internasjonalt med likestillings- og familiepolitiske spørsmål. I tillegg driver forbundet bistandsprosjekter særlig rettet mot kvinner i andre deler av verden.

 

Kommentarer til denne saken