Valget var enkelt for mekanikerlærling Bror Arne (18)

ENDELIG PRAKSIS: Etter to års skolegang med myk overgang med ukentlig utplassering andre året, har Bror Arne Gjerde endelig begynt på sin to-årige læretid på veg mot fagbrevet som bilmekaniker. Dette har han gledet seg lenge til, forteller han.

ENDELIG PRAKSIS: Etter to års skolegang med myk overgang med ukentlig utplassering andre året, har Bror Arne Gjerde endelig begynt på sin to-årige læretid på veg mot fagbrevet som bilmekaniker. Dette har han gledet seg lenge til, forteller han. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det måtte bli bilbutikken og verkstedet som alltid hadde vært der, rett borti vegen. Det valget har ikke Bror Arne Gjerde angret på.

DEL

Grua auto var et naturlig valg for attenåringen Bror Arne Gjerde fra Grua, da han skulle velge seg lærlingplass.

Kort veg og utplassering her en dag i uka mens han gikk VG2, gjorde valget lett da han startet sin toårige læretid som bilmekaniker i høst.

Vi møter ham i en travel hverdag hvor bytting til vinterhjul er en viktig del av jobben denne årstiden.

Godt mottatt

Han vil nok helst holde på med det og annet arbeid på biler, som stadig kjøres inn og ut av verkstedhallen, enn å prate med avisen Hadeland.

Men han stiller opp, kanskje litt brydd, og griper muligheten til å trekke inn mekaniker Ørnulf Five i samtalen.

– Jo, er jeg ikke det, da? spør han når vi lurer på om han er blitt godt mottatt på arbeidsplassen.

SESONGARBEID: Å hjelpe kunder med å få byttet til vinterhjul er en viktig del av jobben til bilmekanikerlæring Bror Arne Gjerde på Grua auto.

SESONGARBEID: Å hjelpe kunder med å få byttet til vinterhjul er en viktig del av jobben til bilmekanikerlæring Bror Arne Gjerde på Grua auto. Foto:

– Møkkete på henda

Og det er ingen tvil hos den erfarne kollegaen, som også har fått ansvaret for å følge opp Bror Arne i læretiden. Derfor har de også arbeidsplasser ved siden av hverandre i verkstedhallen.

– Jeg får prøve å holde han i øra, kommer det blidt fra Five, som straks legger til at den nye lærlingen er flink.

– Han liker å skru og er ikke redd for å bli møkkete på henda, tilføyer han.

– Ikke hammer og spiker

Det er praktisk arbeid Bror Arne vil holde på med, men ikke å bli tømrer som faren sin.

– Nei, jeg er ikke spesielt god med hammer og spiker, erkjenner Bror Arne, som lenge gledet seg til å starte på den praktiske delen av mekanikerutdanningen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.