Gå til sidens hovedinnhold

Lars Erik (55) fra Gran blir ny daglig leder i Fagforbundet

Artikkelen er over 2 år gammel

Lars Erik Flatø (55) er ansatt som ny daglig leder i Fagforbundet, Norges største fagforbund.

– Lars Erik Flatø er riktig mann for oss fordi han har så lang og brei ledererfaring, både fra administrative og politiske virksomheter. Han har ledet store og komplekse organisasjoner og har dessuten politisk erfaring fra alle nivåer. Vi gleder oss til å få ham med på laget, sier Mette Nord, leder av Fagforbundet, i en pressemelding.

Flatø er fra Gran og har lang erfaring fra sykehussektoren, hvor Fagforbundet har mange medlemmer. Han er i dag administrerende direktør på Modum bad i Vikersund i Buskerud. Gjennom flere år, og i flere perioder, har han vært øverste leder ved Lovisenberg diakonale sykehus i Oslo. Tidligere har han vært direktør for samfunnskontakt i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, og generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Politisk erfaring

Lars Erik Flatø har dessuten brei politisk erfaring. Blant annet har han vært statssekretær og stabssjef ved Jens Stoltenbergs statsministerkontor. Han har også vært sekretariatsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Politisk har Flatø vært medlem av kommunestyret og formannskapet i Gran kommune for Arbeiderpartiet, bystyremedlem i Oslo og leder av AUF i Akershus.

– Fagforbundet er en stor og viktig aktør i norsk samfunnsliv, og jeg identifiserer meg sterkt med interessene til Fagforbundets medlemmer. Mange av dem er i tøffe jobber, med lav lønn og deltidsstillinger. Fagforbundets medlemmer har behov for å bli anerkjent for den viktige jobben de gjør for samfunnet, og fortjener arbeidsgivere som vil satse på å utvikle deres kompetanse. Framfor alt trenger de et sterkt fagforbund i ryggen, sier Flatø.

Det siste året har Thrine Skaga fungert som øverste administrative leder i Fagforbundet. Hun blir assisterende daglig leder når Lars Erik Flatø tiltrer som daglig leder 1. mars 2020.

Kommentarer til denne saken