Gå til sidens hovedinnhold

Lars Mytting kommer til Tingelstad kirke

Ditt Hadeland

Tingelstad nye kirke er en katedral på Hadeland. Den ble bygget i 1866 og rommer hele 700 personer. Et steinkast unna ligger den røde, litt unnselige Klokkerlåven. Det ikke mange vet, er at denne låven på klokkergården er en liten skatt: den er bygget av materiale fra Grinaker stavkirke. Grinaker stavkirke ble bygget i annen halvdel av 11OO-tallet. Inne på klokkerlåven er en spennende utstilling om den gamle stavkirken som ble revet i 1866.

Heldigvis er det meste av inventaret fra stavkirken bevart og det er nå fordelt på tre kirker og tre museer. En prekestolen er i Bønsnes kirke i Hole. Kirkesølv, to trefigurer, døpefont, utstyrskiste og en kirkeklokke finner vi i nye Tingelstad kirke.

Torsdag 12. november vil klokkerlåven og Tingelstad kirke være åpne for publikum. Da kommer forfatteren Lars Mytting for å snakke om sin nye roman «Hekneveven». I romanen «Søsterklokkene» skriver Mytting også om en stavkirke som blir tatt ned. Stavkirken på Butangen blir ikke til en låve, men den ble flyttet helt til Dresden i Tyskland. Vi tror at nye Tingelstad kirke blir en perfekt ramme når Mytting presenterer sin nye roman Hekneveven for spente lesere fra Ringerike og Hadeland.

Både Tingelstad kirke og Klokkerlåven vil denne ettermiddagen være åpen for publikum. Organist Natalia Medvedeva vil spille i kirken fram til bokbadet starter. Bademester er Jan R. Reidem.

Styret i Hadeland museumslag ønsker velkommen til et spennende forfatterbesøk og forsikrer at av alle anbefalte smitteverntiltak vil bli fulgt.

Kommentarer til denne saken