En liten nyhet fra lokalavisen

DIGITAL VEKST: Stadig flere velger å abonnere på lokale nyheter på nett. 17,5 prosent av Hadelands abonneneter gjør det slik. Illustrasjonsfoto

DIGITAL VEKST: Stadig flere velger å abonnere på lokale nyheter på nett. 17,5 prosent av Hadelands abonneneter gjør det slik. Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leder 

Pling, sier det i lommen. Mobilen varsler meg om at det er noe nytt som kanskjer er verdt å sjekke.

Varslene det siste døgnet har i all hovedsak handlet om utviklingen i det amerikanske presidentvalget. Jeg får de varslene jeg har bedt om, og på min mobil er det ganske mange.

I lokalavisen har vi ikke hatt denne muligheten. Ikke før nå. Det er ikke snakk om banebrytende ny teknologi, men en tjeneste vi endelig har fått på plass.

Onsdag meldte våre eiere, Amedia, at konsernet har nådd en milepæl. 100.000 kunder er nå heldigitale, og i 58 av konsernets 62 aviser er det flere abonnenter nå - enn for ett år siden.

Utviklingen i Hadeland går i samme retning. Etter oktober har vi 5,3 prosent flere abonnenter enn på samme tid i fjor, og økningen den kommer digitalt. Av avisens 6275 abonnenter, er 1102 av dem heldigitale. De har valgt å lese vårt innhold på nett, på hadeland.no, eller ved å lese e-avisen, den digitale versjonen av papiravisen. Er du abonnent har du uansett tilgang på alt.

Vår forpliktelse overfor leserne er at de ferskeste nyhetene, de får du på nett. For å sikre at du får dem så raskt som mulig, har vi altså nå fått på plass denne appen som omtales i innledningen. Den fungerer på mobiltelefon og nettbrett, og forutsetter nedlasting av appen som heter hadeland.no. Det er viktig å krysse av for at du tillater varsler. På denne måten vil det komme opp en melding på mobilen når vi har nyheter vi mener det haster eller er viktig å få med seg.

Vi håper og tror dette vil være en enkel og effektiv måte å holde seg oppdatert på nyhetsbildet på Hadeland. Appen er tilgjengelig både for Android- og Apple-telefoner. Dette er et supplement til de tjenestene vi allerede har. Verden er i endring, og vi forsøker å henge på. Vi kan ikke lenger lene oss på at leseren oppsøker nyheten. I dag finner nyhetene leserne på andre måter, og appen som sådan er et skritt i den retning. Last den gjerne ned, så skal vi bidra som best vi kan.

Artikkeltags