Skremmende holdninger

MÅ PÅ PLASS IGJEN:  Fotoboksen på Harestua er nødvendig. Den bidrar til å redde liv. Arkivfoto: Eivind Marcelino

MÅ PÅ PLASS IGJEN: Fotoboksen på Harestua er nødvendig. Den bidrar til å redde liv. Arkivfoto: Eivind Marcelino

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Før helgen ble den sørlige fotoboksen på gjennomsnittsmålinga på riksveg 4 mellom Grua og Harestua kjørt ned og ødelagt. Statens vegvesen vet foreløpig ikke når fartsmålinga vil være i drift igjen. Det avhenger av omfanget på ødeleggelsene og tilgangen på reservedeler.

Reaksjonene lot ikke vente på seg da avisen Hadeland la ut nyheten på nett. Tonen i kommentarfeltene er gjennomgående positiv til at boksen forsvant. Utsikten til en stund med fri flyt på strekningen ser ut til å være utrolig forlokkende. Det ble ikke bedre da vi fulgte opp med nyheten om at det kan ta tid før systemet er på plass igjen. Det foreslås til og med applaus for, og kronerulling til vedkommende som kjørte ned boksen. Heldigvis gikk det bra sjåføren. Svært få vier denne siden av saken noen oppmerksomhet. Det kunne jo fort gått annerledes.

Holdningene som kommer fram er skremmende. For det første vitner de om liten respekt for norsk lov og for politiet. For det andre ser det ut til at de som kommenterer har særs liten forståelse for folks rett til å ferdes trygt i trafikken. Det er en grunn til at fartsgrensene er der, mennesker blir skadet og drept på norske veger. Høy fart er en sterkt medvirkende årsak. Strekningsmåling brukes som et virkemiddel på særlig ulykkesbelastede strekninger, som den mellom Grua og Harestua. Spørsmålet er om ikke virkemiddelet bør innføres på langt flere strekninger. Holdningene i kommentarfeltet tyder på at dette kan være lurt.

«Blir nok litt laser kontroller inn om morgenen fremover», lyder en kommentar. Det håper vi også, men ikke av samme grunn som han som kommenterer. Han mener «smurfene» (les politiet) trenger penger til julebord. Vi for vår del håper kontrollfrekvensen økes for å spare liv og lemmer. Det er en menneskerett å kunne ferdes på norske veger med så liten risiko som mulig for å bli kvestet eller drept. Etter kommentarene å dømme bør noen sjåfører lukes ut av trafikken jo før jo heller.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken