En sak verdt et par timer

Faksimile: Hadeland 13. januar 2012.

Faksimile: Hadeland 13. januar 2012.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerSøndag arrangeres krafttak mot kreft, og tusenvis av bøssebærere landet rundt skal banke på dører for å samle inn penger. I år går pengene som samles inn til forskning på livsforlengende behandling og tilbud til alle som må leve med kreft resten av livet. Målet er at de som er rammet skal få så mange gode år som mulig, med best mulig livskvalitet, både for den som er syk og for deres pårørende.

I dagens avis kan du lese om Camilla Marie Fossheim. Hun forteller om å leve livet med en alvorlig sykdom. Lymfekreften har herjet med henne i over ti år. Hun understreker at ingen vet når vi skal dø, og sier at hun har forsonet seg med sin virkelighet. Hennes historie er en stor oppmuntring og samtidig en påminnelse om hvor skjørt livet kan være.

Mange kjenner noen som har måttet gi tapt for kreften. Når sykdommen er på sitt mest aggressive kan det gå bare måneder fra den er påvist, og til livet er slutt. Andre ganger er prognosene bedre. Det er umulig for en som er frisk å sette seg inn i hvordan det er å få beskjed om at du er syk, du blir ikke frisk, prognosene er slik og sånn. En slik beskjed er sterk kost for den som er syk, men også for de rundt som skal forholde seg til en slik virkelighet.

13. januar i 2012 skrev vi reportasje om Karianne Sterud. 28-åringen uttalte at hun nektet å la kreften vinne. I dag er det begravelse for Karianne i Søsterkirkene på Granavollen.

Karianne var opptatt av at tankens kraft er den viktigste, og hun valgte å tenke og handle positivt. Hun tapte ikke mot kreften, men vant den tida hun hadde. Med energi og vilje har hun gitt tida med sykdom innhold og verdi for mange flere enn seg selv og sine nærmeste. Som lærer, som trener, som initiativtaker for idretts-SFO har hun påvirket mange mennesker på en positiv måte, i ei tid der en annen kanskje hadde latt negative tanker ta overhånd.

På denne tida i fjor var Karianne med på å oppfordre folk til å delta som bøssebærere for nettopp krafttak mot kreft. Hun viste veg, og etterlater varige og viktige minner om hvorfor nettopp årets aksjon er så viktig.

«Dropp unnskyldninger og se på hvilke muligheter du har for å sette av to timer til bøssebæring – nettopp for å utgjøre en liten forskjell. Jeg skal gå. Se mulighetene», skrev Karianne den 7. mars i 2015. Vi håper mange både går og gir, og lar seg inspirere av sterke mennesker som vet hva kampen innebærer.

Karianne var opptatt av at tankens kraft er den viktigste, og hun valgte å tenke og handle positivt. Hun tapte ikke mot kreften, men vant den tida hun hadde.

Leder, 11. mars 2016

Artikkeltags