Nå tar vi sats på hoppkanten - inn i en enda mer digital framtid

Sissel Skjervum Bjerkehagen, ansvarlig redaktør og daglig leder, avisen Hadeland

Sissel Skjervum Bjerkehagen, ansvarlig redaktør og daglig leder, avisen Hadeland Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerVerden forandrer seg, og det gjør også folks vaner. Konsepter som har fungert, er ikke like bærekraftige som de var. Lokalavisen tar i disse dager grep for å ruste seg for framtida og de endringene som skjer rundt oss akkurat nå. Det gjør at vi forandrer produktene våre. Også måten å jobbe på.

Det siste året har vi skrudd sammen turnusen vår flere ganger. Hensikten er å sørge for at du som leser opplever at du er oppdatert på siste nytt etter at du har lest innholdet vårt. I dag lanserer vi nyheten om at vi i framtida vil levere færre papiraviser, men minst like mye innhold som før. Vi reduserer antall papirutgivelser fra fem til tre i uka. Samtidig lover vi at du som leser ikke skal få mindre innhold, men mer aktuelt og oppdatert.

Vi følger med dette etter lesernes vaner. Bare det siste året har vi hatt en økning på digitale abonnementer på over 40 prosent. Andelen rene digitale abonnenter nærmer seg 30 prosent. Utviklingen har vært slik over flere år, og har forsterket seg ytterligere det siste året. Det er en utvikling vi ikke kan lukke øynene for.

En del lesere vil helt sikkert savne papiravisen de dagene den nå ikke kommer. Det forstår jeg godt. Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe til å med å ta i bruk avisen digitalt. De neste lørdagene vil vi være å treffe på stand på kjøpesentrene i Gran for å hjelpe til. Vi tar også gjerne imot invitasjon til å komme på møter og kurs der vi kan vise fram hva vi har å by på, og hjelpe til med pålogging.

Samtidig må vi få rette en stor takk til alle rundt oss som bistår med dette på møter og kurs hver eneste uke. Seniornett og frivilligsentralene er bare et par eksempler på dette. Slik opplæring gagner ikke bare lokalavisen, det er til hjelp for alle. Det er bare noen dager siden Gran kommune hadde et nytt framstøt for å få innbyggerne til å åpne for at brev og informasjon kan sendes ut digitalt.

Bankene har digitalisert oss i lang tid. Vi kan like det eller ikke, men det er en utvikling de aller fleste må forholde seg til. Derfor er det gull verdt med opplæring, slik at terskelen for å ta det i bruk blir lavere. Gang på gang har vi fått høre at barnebarn har hjulpet sine besteforeldre, og bedre opplæring kan en neppe få. Denne generasjonen er digitalt innfødte, og er den beste hjelpen. Jeg tar sjansen på å oppfordre barn og barnebarn til å hjelpe eldre lesere som er usikre på hvordan de kommer i gang. Jeg tør nesten garantere at de fleste vil oppleve dette som lett.

Framtida er digital. Det er det som vil være bærekraftig. Vi er spente på mottakelsen, og håper dere lesere fortsatt vil være med oss på denne spennende reisen. Vi skal gjøre vårt ytterste for å skjøtte vårt viktige oppdrag på best mulig måte, også i framtida.

Ofte stilte spørsmål

Endres papiravisen?

Avisen vil bli noe tykkere når den kommer ut tre dager i uken. Vi tror papiravisen vil overleve lenge, men vil fortsatt endre seg i takt med lesernes behov.

Lesere som ikke leser oss på nett vil få det samme innholdet som tidligere.

Hva er forskjell på nettutgaven, e-avis og magasinet?

Nettutgaven er hadeland.no. Den oppdateres fra morgen til kveld.

eAvis er en blåkopi av papiravisen, bare digitalt. Den kommer ut klokka 21 kvelden før papiravisen kommer.

Magasinet Hadeland i dag er en samling av alle som er laget i løpet av dagen - i stedet for eAvis. Magasinet er en samling av alle sakene som er laget i løpet av dagen.

Artikkeltags