Jubelen var selvfølgelig stor da Lygna skisenter fikk kjærkomment besøk denne uka. De rike onkler i sparebankstiftelsen hadde tatt turen opp på åsen med en historisk stor gave. Hele tre millioner kroner til nytt felleshus på Lygna skisenter gjør at en stor drøm kan gå i oppfyllelse.
Aktørene på Lygna har planene klare. Går alt etter planen, stikker de spaden i jorda for å bygge felleshuset allerede i mai neste år. Da kan de rekke å bli ferdige til sesongstart 2015. Det vil være et solid bidrag til søknaden om å få arrangere NM i 2017.
Mange drar nytte av skianlegget på Lygna. Det gjelder både aktive utøvere og mosjonister. Denne gangen samlet sparebankstiftelsene på Hadeland seg for å muliggjøre den enorme gaven. Og det er vel nettopp det et område som Lygna gjør. Det samler oss, og er noe vi faktisk kan klare å kalle et felleseie uavhengig av om vi bor i Gran, Lunner eller Jevnaker. Det er da også derfor det kvalifiserer til å være i kategorien regionanlegg.
Mye hardt arbeid er allerede lagt ned på Lygna, og med framtidsplanene vil det være behov for mange dugnadstimer også i årene som kommer. Med gaven fra sparebankstiftelsen på konto vil handlingsrommet bli enda større. Vi våger det er en stor inspirasjon når lagene nå skal motivere seg for å hale i land et kjempeprosjekt.