Spennende dag på jobb

POLITIKERREDAKSJON:  Fra venstre Einar Ellefsrud (Gran FrP), Mette Aas-Kilstad (Lunner KrF), Helge Midtun (Gran SV), Lasse Lehre (Lunner H), Pål-Arne Oulie (Gran Sp), Ulf Rogneby (Lunner V). Sittende fra venstre Miriam Tessem Strøm (Jevnaker MDG), Anne Solstad (Gran bygdeliste), Randi Eek Thorsen (Gran Ap) og Victoria Gaarder (Rødt Lunner).

POLITIKERREDAKSJON: Fra venstre Einar Ellefsrud (Gran FrP), Mette Aas-Kilstad (Lunner KrF), Helge Midtun (Gran SV), Lasse Lehre (Lunner H), Pål-Arne Oulie (Gran Sp), Ulf Rogneby (Lunner V). Sittende fra venstre Miriam Tessem Strøm (Jevnaker MDG), Anne Solstad (Gran bygdeliste), Randi Eek Thorsen (Gran Ap) og Victoria Gaarder (Rødt Lunner).

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger

Mandag ble en dag helt utenom det vanlige i Hadelands redaksjon. Etter idé fra lokalavisa Kvinnheringen inviterte vi ti representanter for de politiske partiene på Hadeland for å være med på å lage avis.

I skrivende stund har gjengen hatt morgenmøte, lynkurs i journalistikk og foto, fordelt saker seg imellom og er godt i gang med produksjonen.

Dagen startet som den ofte gjør også på vanlige produksjonsdager. Det var flere ideer enn det var mulig å gjennomføre, slik at det måtte til en hard prioritering.

Ikke bare skal sakene de gikk for være gjennomførbare. Det skal helst utgjøre en passende variasjon i tematikk, fylle både nyhetsseksjon, kulturseksjon og sportsseksjon – og fenge lesere i alle aldre. Saker kan også falle fordi de ikke lar seg løse samme dag. Da måtte de inn i arbeidslista på ny, kaste om på sine planer, og satse på ny retning på arbeidet.

Politikerjournalistene skal skrive om saker de mener er viktige i vårt lokalsamfunn, og uten å selv være meningsbærere. De er dessuten i utgangspunktet ikke helt enige om alle løsninger, men denne dagen måtte de jobbe som ett lag.

Alle partier som stiller liste på Hadeland er representert i redaksjonen. Dersom samarbeidsånden tas med inn i kommende kommunestyrer, er vi optimister med tanke på å jobbe sammen for gode løsninger for hele bygda.

Torsdag vil dere som lesere få se resultatet. Vi er også spente på å se hva det blir. Vi er uansett imponert over at de har tatt utfordringen!

Dersom samarbeidsånden tas med inn i kommende kommunestyrer, er vi optimister med tanke på å jobbe sammen for gode løsninger for hele bygda.

Dersom samarbeidsånden tas med inn i kommende kommunestyrer, er vi optimister med tanke på å jobbe sammen for gode løsninger for hele bygda.

Artikkeltags