Flere fluer i en smekk

Gründer: Elin Ulsaker starter butikken Brukt på nytt i Gran.Foto: Kine Therese Vik-Erstad

Gründer: Elin Ulsaker starter butikken Brukt på nytt i Gran.Foto: Kine Therese Vik-Erstad

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LederOnsdag fortalte vi historien om Elin Ulsaker og planene hennes. Den 25 år gamle barnevernspedagogen skal etablere bruktbutikk i lokaler ved gamle Gran videregående skole.

Det er ikke alene ønsket om å starte butikk som driver Ulsaker. Hun vil også gjerne tilby ungdom som er lei skolen et tilbud som motiverer dem til å fullføre påbegynt skoleløp. Uten å ha statistikk og undersøkelser i ryggen, våger vi påstanden om at dette er et tilbud flere vil kunne dra nytte av, og som burde bli godt tatt imot i skoleverket.

Ulsaker tror arbeidspraksis kan bidra til økt motivasjon og være til hjelp slik at ungdom kan peile ut en kurs videre. Vi tror hun har rett.

Ikke nok med at Ulsaker vil skape en arbeidsplass for seg selv, og samtidig gi skoletrøtt ungdom et tilbud; hun har også en miljøprofil på planene sine. Og det passer jo som hånd i hanske med tankegangen bak Verdens Miljødag fredag. Vi bruker og vi kaster. Søppelbergene vokser, produksjonen øker og billige varer transporteres verden rundt. Økte klimautslipp er noe verden ikke trenger, og også av den grunn applauderer vi Ulsakers initiativ.

Alle monner drar i arbeidet for miljø og klima. Og så er det jo slik at det ikke nytter å sitte og vente på at andre skal ta klimakampen. En må begynne med seg selv, i nærmiljøet sitt, slik som Elin Ulsaker nå gjør. Slik sett er hun et eksempel til etterfølgelse. Det betyr jo ikke at alle kan starte sin egen bruktbutikk. Et alternativ er jo å bruke Ulsaker sin når den åpner.

Og ikke bare den. Vi har flere bruktbutikker på Hadeland, med en god profil. Bruk dem. Det er mye fint som kastes, og som fortjener fortsatt liv. Samtidig som du slår et slag for miljøet.

Artikkeltags