Klar for dugnad

17. MAI: - Vi håper alle får en fin dag søndag, skriver redaktøren i sin  leder. På bildet ser vi tredje trinn ved Lunner barneskole, med sol og flagg på plakaten, på 17. mai i 2014.

17. MAI: - Vi håper alle får en fin dag søndag, skriver redaktøren i sin leder. På bildet ser vi tredje trinn ved Lunner barneskole, med sol og flagg på plakaten, på 17. mai i 2014. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Fredagens lederVi skriver akkurat midt i mai. Den årstida da naturen står i helspenn, og er klar for å spire og gro. Det er fortsatt fare for frost om natta, mens vi på dagtid kan få en forsmak på hva sommeren har å by på.


Sjekklista har noen ekstra punkter denne helgen. Søndag skal vi feire 17. mai, og det er mye som skal huskes på. Antrekket må høve sånn nogenlunde, og alle med unger i huset vet at det er mange detaljer som skal på plass. Sangtekster, kakebaking, kaffekoking og nystrøket flagg er bare noe. Også den hersens bunadskjorta da. Som er tema hvert eneste år.


Mange har forberedt seg ekstra godt. Her på Hadeland skal det være mange små og store tilstelninger søndag. Samtlige byr på dagens tale. Hvem som skal holde talene varierer fra år til år, så her er det ingen som kan justere litt på fjorårets velmente ord. Noen steder har elevene skrevet forslag, og blitt trukket ut fordi de har skrevet veldig godt. Felles for alle er at de helt sikkert har skrevet, skrevet litt om igjen, og lest gjennom sine ord flere ganger. Noen taler tuller man bare ikke med. Samtlige fortjener å bli hørt. Derfor gjentar vi vår oppfordring til alle som skal være publikum søndag om å ikke snakke med sidemannen mens det er underholdning og taler.


Vår families 17. mai er ganske forutsigbar. Ikke siden jeg gikk i første og andre klasse på barneskolen har antrekk vært tema. Da fikk jeg forresten rutaliv og rondastakk i gave. Den er sydd opp og ut slik at den passet helt til jeg ble voksen. Men den er ekstremt lite brukt.


Antrekket 17. mai er uniform, så det eneste vi må passe på er at vi vet hvor alt er fra år til år. Noteklyper, marsjmapper, seler, sko, lue, hansker, jakke og bukse. Som helst er passe lang.


I år skal fire av fem hos oss ut i musikkens tjeneste nasjonaldagen, og vi er mange flere som har nettopp slikt ærend. Jeg tar sjansen på å sende en ekstra hilsen til alle som har nettopp slikt oppdrag 17. mai. Dagen hadde ikke hadde vært den samme uten. Og skulle du være publikummer når vi kommer forbi så er det lite som varmer mer enn hurrarop og applaus. Det gir en ekstra stolthet. Og det fortjener alle de som gjør denne ekstra innsatsen for å glede mange 17. mai. Så skal vi gjøre vårt til at de som hører på kan diskutere om Hadelandssangen gikk for sakte eller for fort i år også.


Været blir som det blir. Og alle trengs for å gjøre dagen til en fest. Enten du skal stå i kiosken, styre lyden, være konferansier, underholde eller være tilskuer. Uansett hvilken rolle du har 17. mai, så håper vi dagen blir bra. På tampen ønsker vi russen lykke til med sin innspurt. Dere bidrar til å sette ekstra farge på nasjonaldagen.

Artikkeltags