Stående applaus er den glade spillegjeng blitt til del etter hver eneste forestilling. Vel fortjent.
I helga startet så Grymyrgjengen Kor og Teatergruppe opp sine forestillinger. På Grymyr skole spilles stykket «Frikk». Rapportene fra premieren tyder på at heller ikke denne glade gjengen vil sitte inne med mange billetter på lager når spilleplanen er ferdig. En imponerende spilleglede, høy kvalitet og dyktighet preger også denne oppsetningen.

Og som om ikke det var nok. I disse dager øves musikalen «Sound of musikk» inn. Premieredatoen er i neste måned. Da skal Fagertun barne- og ungdomsteater være klare til å vise frem sin forestilling for et stort publikum. Vi gleder oss! Tidligere oppsetninger har vist oss at det har vi grunn til.

Alt dette og mere til skjer i en liten region, som på norgeskartet har fått navnet Hadeland. Hvilket privilegium. Hvilke tilbud. Som gis oss av et voksende kobbel av teaterinteresserte barne- og ungdomstalenter. Godt inspirert og tatt vare på av voksne, visjonære og dyktige instruktører og drivkrefter. Folk som bruker sin fritid og sitt engasjement på å skape kreativ spilleglede og entusiasme. Tar fatt i ideer og muligheter og, ikke minst, gjør noe med det.

De får applaus. Bilde i avisen og sikkert mange klapp på skuldrene. Fra de av oss som greier å få billetter og avlegger forestillingene et besøk. Og sikkert av mange flere som skjønner noe av den rekkevidde og positive opplevelse slikt engasjement skaper. Både for de som er med og for oss som får være tilskuere.

Vi sitter likevel med ønsket om at dere skulle hatt så mye, mye mer. For mesteparten av det dere gjør vil aldri bli å finne på noen statistikk. Nettopp fordi dere gjør det dere gjør. Utøver det lederskap og entusiasme, legger ned tid og krefter og jobber for at så mange skal få en meningsfull fritid og oppdrag som gir så mange mening. Både for dem selv og for alle oss andre.

Derfor vil mange av disse barna og ungdommene aldri bli å finne på de statistikker som forteller om økning av alt det vi håper de unge ikke skal rote seg bort i. Derfor vil mange av disse barn og ungdom gis retninger i livet som fører dem inn på positive veier og opplevelser. Fordi dere så og gjorde. Slik dere har gjort det i en lang tid nå. Ting som i denne sammenheng har ført til at vi har fått den reneste teaterfarsott på Hadeland.

Takk til dere alle!


SITATET:
- Kari Aftret går på gang etter gang og det er vi mektig imponert over.
Foreldre til medlemmer av Grymyrgjengen Kor og Teatergruppe.