Ledigheten går ned på hele Hadeland – møt noen av dem har fått ny jobb nylig

Artikkelen er over 1 år gammel

Nav har registret 351 helt arbeidsledige i Hadelandskommunene i februar. Det er en nedgang på 21 personer sammenliknet med samme periode i fjor.

DEL

På oversikten fra Nav i Innlandet står Gran oppført med 165 helt ledige. Det utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken. I Lunner og Jevnaker er tallene henholdsvis 104 (2,2 prosent) og 82 (2,4 prosent).

I Oppland fylke var det registret 1.887 helt ledige i februar. Det utgjør 1,9 prosent av arbeidsstyrken. Høyest prosentandel finner vi i Nord-Fron med tre prosent.

Nedgang på Hadeland

I Jevnaker var det 12 færre personer som var helt ledige i februar i år, enn på samme tid i fjor. Tilsvarende tall for Gran og Lunner er seks og tre personer.

Når det gjelder arbeidssøkere på tiltak, så er det registret 15 i Jevnaker (fem flere enn i fjor), 16 i Lunner (ti færre enn i fjor) og 32 i Gran (ti færre enn i fjor).

Det er registret 31 ledige stillinger i Jevnaker, 20 i Lunner og 34 i Gran.

Stabilt i Innlandet

1. januar ble Nav i Hedmark og Nav i Oppland slått sammen til Nav i Innlandet. Antallet helt ledige i Innlandet i februar økte med 17 prosent eller med vel 600 personer sammenlignet med samme måned i fjor.

– En viktig forklaring på at antallet helt ledige er høyere, er at det i februar i år var over 500 færre arbeidssøkere som var på tiltak. Dette gir en bruttoledighet i Innlandet på 2,4 prosent som er likt med fjoråret, opplyser Nav i en pressemelding.

Den brudd- og sesongjusterte ledigheten holdt seg uendret i februar måned.

SJEKK UT DISSE SAKENE OM FOLK SOM HAR FÅTT NY JOBB NYLIG:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken