Leif G. Koch kommer til Jevnaker Historielag igjen

Leif G Koch

Leif G Koch Foto:

Av
DEL

Ditt Hadeland Leif Grenager Koch, geologen og hobbyhistorikeren, holder foredrag i Jevnaker Historielag på Bøndernes Hus i Jevnaker 6. oktober. Møtet er åpent for alle. Sist gang Koch besøkte Historielaget, april 2019, kom dessverre ikke alle inn. Vi lovet derfor å gjenta et besøk fra Koch, slik at flere får høre historier om Milorg i Nordmarka i 1945. Og dette foredraget kan godt høres flere ganger, kan vi love.

Og nå kommer han. Det blir et spennende foredrag om Milorg i Nordmarka under 2. verdenskrig.

Leif G. Koch er utdannet geolog, med geologi som fag, men har i tillegg, «gravd seg ned» i historie og først og fremst Nordmarka historie. Koch vokste opp i Oslo, og hadde flere familiemedlemmer som var gode idrettsutøvere, og som ble og var aktive i Milorg og andre motstandsbevegelser. Først og fremst i grensetraktene Ringerike, Jevnaker og Lunner. Mange av disse slektningene fortalte lite, sier Koch, de følte seg bundet av taushetsplikten, og dette gjorde ikke nysgjerrigheten noe mindre hos han. Han begynte derfor å interessere seg og «grave» seg ned i denne historien.

Det blir først og fremst foredrag om Milorg på Spålsetera vinteren 1945, og om troppsfører Henrik Skuddy, og flyslipp over Nordmarka februar 1945, og om ting som hendte på Holoaseter, Finstad og ved Grasdalstjern. Koch vil lese utdrag fra dagboken til det aktuelle Milorg laget D13211.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken