Visepresident i Young Farmers

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Anne Marit Igelsrud fra Jevnaker er som første kvinne valgt inn i styret for Young Farmers - en internasjonal organisasjon for unge bønder.

DEL

WASHINGTON: Det var på avslutningsdagen på den internasjonale bondesammenslutningens 36. kongress i Washington at Igelsrud fikk tilbudet: Å bli den første kvinnen i styret for Young Farmers. Tilbudet kom svært overraskende på jevnakerjenta.

– Vi hadde snakket om at det ikke var kvinner i styret for Young Farmers tidligere på kongressen. Men da jeg i den siste pausen fikk tilbudet om å bli kvinnerepresentant i styret, ble jeg svært overrasket, sier Igelsrud.

Dermed blir hun den første kvinnen i styret for organisasjonen - noensinne.

– I og med at jeg er ny i styret, vet jeg ikke helt hva mine arbeidsoppgaver blir. Men jeg regner med at jeg som kvinnerepresentant vil jobbe opp mot kvinneorganisasjoner og kvinnelige ledere i landbruket, sier hun på telefon fra Washington.

LANDBRUKSPOLITISK STORPOLITIKK

Young Farmers er en organisasjon som samler unge bønder fra hele verden. Styret består av representanter fra hver verdensdel. Dermed får Anne Marit Igelsrud fra Jevnaker muligheten til å påvirke den landbrukspolitiske storpolitikken framover.

– Det viktigste for meg er at alle land i verden skal ha rett til egen matproduksjon. Det er noe jeg kommer til å jobbe for i WHO-forhandlingene, hvor vi har muligheten til å påvirke styrerepresentantene fra landbruksorganisasjonene, sier hun.

Artikkeltags