Line Biagio Solvang (H): Svar på leserinnlegg og Harald Tyrdals innlegg

Line Biagio Solvang, Lunner Høyre

Line Biagio Solvang, Lunner Høyre Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det har vært sterke reaksjoner på at Lunner kommune må redusere tjenestetilbudet i en rekke leserinnlegg den siste tiden.

Det er dessverre helt nødvendig at kommunen reduserer sine kostnader på noen områder for å kunne opprettholde tjenestetilbudet der det virkelig trengs.

Nå ser innbyggerne konsekvensene av kuttene i kommunens budsjett. Høyre fremmet et alternativ til budsjettet som ble støttet av Frp og MDG. Det ble ikke vedtatt. Det budsjettet ville økt bevilgningene med 1,5 millioner kroner til helse og omsorg. Det ville også økt bevilgningene til skole og barnehage.

Hvorfor har det blitt slik?

For det første har kommunen foretatt en del unødvendige investeringer. Verst er omsorgsboligene på Roa. Disse kunne vært bygget uten ekstra investeringer og driftskostnader hvis det hadde blitt bygget en ekstra etasje på omsorgssenteret på Harestua. Posisjonen valgte å prioritere å bygge på Roa til 100 millioner og årlige kostnader på 10–15 millioner. Her ble riktignok kommunestyret lurt av tidligere rådmann til å tro at disse boligene skulle spare oss for penger. Høyre krevde lovlighetskontroll av dette vedtaket uten å bli hørt.

LES OGSÅ: Rådmannen vil kutte 30 årsverk innen helse: – Vi må regne med klager til Fylkesmannen på uforsvarlighet

Videre la Frp fram et forslag om deltakelse i statlig finansiering innenfor omsorgstjenestene i kommunestyremøtet 12.12.19, dette ble støttet og anbefalt av rådmannen og kommunalsjefen i kommunestyremøtet 23.01.2020. Det ville vært kompetansehevende for de ansatte og brukerne ville fått raskere vedtak og bedre oppfølging. Dette ville også gitt et økonomisk bidrag til kommunen som tilsvarer åtte millioner kroner i året. Noe som er sårt trengt i disse dager. I stedet sitter vi igjen med frustrerte brukere og ansatte som ikke får tatt vare på dem som trenger det. Med en kommune som bryter loven.

Skylden blir lagt på statlig bevilgninger, men når man takker nei til forslag som vil endre budsjettets negative balanse til positiv blir det galt å skylde på staten. For aldri før har det vært så få kommuner på Robek-listen i Norge.

Så må jeg til slutt poengtere igjen! At istedenfor å bevilge penger i budsjettet til å øke ledertettheten i helse og omsorg er Lunner kommune nødt til å kvalitetssikre de som allerede er ledere. Får de ikke gjort jobben sin tilfredsstillende eller de ikke fungerer i den rollen de har ved manglende kunnskap, så skal de heller ikke være ledere.

Både svake grupper og ansatte blir skadelidende av dårlig ledelse.

SLIK SVARER KOMMUNELEDELSEN:

LES FLERE LESERINNLEGG OM SAKEN:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken